18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

1848-as megemlékezés

1848 - 1849 forradalmának ünnepi megemlékezése Pestszentlőrincen

Gyönyörű tavaszi napsütésben zajlott az önkormányzat rendezésében az idei március 15-i ünnepség kerületünkben március 11-én, pénteken. A Kossuth téren már 10 óra előtt gyülekeztek az óvodás és iskolás gyermekek, az önkormányzat képviselői, a pártok és társadalmi szervezetek küldöttei, az ünneplő polgárok. Megjelentek még Hartai Sándor és Tóth Nándor kerületünk díszpolgárai, dr. Lévai István Zoltán és Csomó Tamás alpolgármesterek, Ughy Attila polgármester és országgyűlési képviselő. Az ünnepi köszöntőt Kucsák László alpolgármester és országgyűlési képviselő mondta. Beszédében Kossuth Lajostól idézett az akkori országgyűlés feladatairól és aktualizálta azt a mai időkre.
Dr. Hermann Róbert történész elevenítette fel a forradalmi eseményeket a diákok számára is érdekes stílusban. A gyakori tapsvihar ennek ékes bizonyítékát adta. Ince József színművész versmondással és Kis András operaénekes a Nemzeti dal eléneklésével, valamint a Dohnányi Ernő Zeneiskola ifjúsági zenekara fúvószenéjével emelte az ünnepi hangulatot.
Írta: presster ............................................................................................ Vissza a fő oldalra

Pillanatképek az ünnepségről
HIRDETÉSEKTexas Étterem

Telefon: 290-20-90
Valutaváltás