18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

A Krúdy Kör évzáró ünnepsége

A Krúdy Kör KISKARÁCSONY évzáró ünnepsége

Mint minden évben, úgy az idén is, a Kéhli Vendéglő Krúdy Szalonjában került megrendezésre a Krúdy Gyula Irodalmi Kör KISKARÁCSONY évzáró ünnepsége 2015. december 10-én. Szép számmal jelentek meg a Krúdy Kör tagjai és a meghívott vendégek.
Király Lajos elnök köszöntötte a Krúdy Kör tagjait, a vendégeket. Elmondta, hogy ez az év is sikeresen telt el, minden felkérésnek, meghívásnak eleget tudtunk tenni és a meghívottak is eljöttek a rendezvényeinkre. A Zila Kávéházi esték a szokásosnál nagyobb sikerrel, nagy számú közönség jelenlétében zajlottak le. Megemlítette a nagy sikerű Keres Emil estet, amikor a Kossuth-díjas kiváló és érdemes művész 90. születésnapját ünnepeltük. Azt követte Szabó László: KÁVÉHÁZI ESTÉK című kötetének bemutatása, ahol szintén telt ház volt, több mint százan voltak jelen, és novemberben Simon M. Veronika tanítványainak a "mesterek diploma" átadó ünnepségen többen álltak, mert már nem volt annyi pótszék... A Sashalmi Könyvtár is a második évét zárta, az is egyre jobban kedvelt hely, kiállítóterem és író-olvasó találkozók színhelye lett. A vidéki rendezvények is nagyon jól sikerültek, akár Hódmezővásárhelyen a Költészet Napi egész napos rendezvény, vagy Nagykanizsán az Ünnepi Könyvheti bemutatkozás, a Kunszentmiklósi, a budaörsi koszorúzással egybekötött Krúdy-emlékest, Budaörsön a KÁVÉHÉZI ESTÉK című könyv újbóli bemutatása. Jól sikerült Z. Urbán Aladár estje, Szécsénykovácsi egész napos Krúdy-emléknap és sorolhatnánk...
Bejelentette, hogy a Krúdy Körből január 22-én két körtagunkat fogják a Magyar Kultúra Lovagjává ütni: Németh Nyiba Sándort a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Írók, Költő Baráti Köre ajánlására, Tálas Ernőt pedig a Krúdy Kör, Kanizsa József ajánlására. Gratulált a jelölteknek.
Bejelentette azt is, hogy 2016. januártól a Zila Kávéházi Estek házigazdája Újvári Ferenc lesz. A Vezetőség e rendezvénysorozat szervezésével, levezetésével őt bízta meg.
Majd
Tárkányi Imre vezette le a Kiskarácsonyi verses, prózai estet. Elsőnek Németh Nyiba Sándor saját megzenésített verset adott elő és közben még egyszer szerepelt. Az esten a körtagok saját karácsonyi verssel, vagy ideillő prózai művel járultak hozzá az est hangulatához. A végén Király Lajos "vezényletével" a jelenlévők elénekelték a "Mennyből az angyal"-t.

Lejegyezte: Kanizsa József Fotók: Antal István, Németh Nyiba Sándor, Skerlák Iván
Videó: Kreischer Nelly

Fotógaléria


Videó

hirek18.hu ................................................................................................................... Vissza a fő oldalra