18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

A Nyugati téren történt

Mr. Sherwood
Az Interneten láttam meg Őt, egy hirdetési oldalon, és már akkor éreztem, hogy más, mint a többi. Annyit tudtam róla, hogy sok évig volt Franciaországban, és valahonnan egészen messziről származik. Már a fényképről sugárzott róla valami egészen különleges tűz. Ami pedig igencsak megfogott, hogy neki is lételeme a zene.
Az első találkozást egy kora őszi szombat délelőttre terveztük, szokatlan időpont, bevallom, és a helyszín sem éppen szokványos: a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel-park. Ugyanis Mr. Sherwood több száz kilométerről érkezett. Csak remélni mertem, hogy nem okoz majd csalódást. A reggeli sugarak végigsuhantak a lila őszirózsák levelein, felszárítva róluk a harmatot. A vonat begördült - hallottam a távoli hangosbemondóból - türelmetlenül oda-oda pislogtam a pályaudvar oldalsó kijárata felé, amikor végre megpillantottam.

Fotó: Gál Hedda

A legjobb barátjával érkezett, akivel kezet fogtunk, majd végérvényesen rám bízta Mr. Sherwoodot. Leültünk a tér lépcsőire, magamhoz húztam, egészen közel, és amint megpengettem a húrjait azonnal tudtam, hogy igen, Ő az. A testes, öblös hang, amely hosszan úszott a levegőben még akkor is, amikor az ujjaim már nem érintették őt rádöbbentett, hogy megtaláltam.
Üdvözlöm, Mr. Sherwood, okozzunk sok-sok örömet egymásnak!

Írta: Gál Hedda ........................................................................................ Vissza a fő oldalra