KÖZLEMÉNYEK

Keresés
Hannes Swoboda a saját portálja előtt söprögessen!
Közzétette: itt: KÖZLEMÉNYEK • 2012.02.24. 10:40:15
2012. február 23., csütörtök 17:55

Hannes Swoboda a saját portája előtt söprögessen! - A Magyar Néppárti Képviselőcsoport sajtóközleménye
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport felszólítja Hannes Swobodát, hogy ne osztogasson tanácsokat a magyar kormány vagy más frakciók részére. A 2002 és 2010 között regnáló szocialista-liberális kormányok bukott gazdaságpolitikája, s az ország súlyos eladósítása vezette ugyanis Magyarországot mostani nehéz pénzügyi helyzetébe. Ám Swoboda úr akkor nem aggódott. A magyar demokrácia helyzete miatt sem aggódott az EP szocialista frakciója akkor, amikor 2006-ban szocialista párttársai regnálása alatt valódi emberi jogi jogsértésekre került sor Magyarországon. Swoboda úr aggályai hiteltelenek, ezért arra kérjük, hogy tanácsok osztogatása előtt először a saját portája előtt söprögessen.
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport felhívja Hannes Swoboda, az Európai Parlament szocialista frakcióvezetőjének figyelmét néhány tényre: A korábbi szocialista-liberális kormányok felelőtlen gazdaságpolitikája miatt az Európai Bizottság 2004 óta folytat túlzott deficiteljárást Magyarországgal szemben. Ezen kormányok irányítása alatt (2002 és 2010 között) Magyarország költségvetési hiánya rekordmértéket ért el – 2005-ben a GDP 7,9 %-ka, míg 2006-ban már a GDP 9,3 %-a volt. Ez az államadósság hatalmas mértékű növekedéséhez vezetett - 2002-ben a GDP 53 %-ról 2010-re a GDP 80 %-a fölé emelkedett. A szocialisták és liberálisok ezen elhibázott gazdaságpolitikája vezetett a 2008-as IMF segélycsomaghoz, és ez a fő oka Magyarország nehéz gazdasági helyzetének.
Orbán Viktor, szemben Swoboda úr szocialista párttársaival, felelősen jár el, és számos intézkedés révén jelentős erőfeszítéseket tesz, hogy csökkentse Magyarország költségvetési hiányát és államadósságát. Ezen erőfeszítések eredményeként az Európai Bizottság elismerte, hogy az ország költségvetési hiánya ebben az évben a GDP 2,8%-a lesz, ami a nyolcadik legalacsonyabb az EU-ban. Amíg a szocialisták 6 éven keresztül képtelenek voltak az ország költségvetési hiányát 3 % alá szorítani, addig a Fidesz-KDNP kormány ezt most eléri. Magyarország jelenlegi gazdasági mutatóinak és a szocialisták katasztrofális teljesítményének fényében a magyar Néppárti Képviselőcsoport arra kéri Swoboda urat, hogy tartózkodjon gazdasági tanácsok osztogatásától a Fidesz kormány részére.


Kiadó: Magyar Néppárti Képviselőcsoport, Európai Parlament
Vissza a fő oldalra: http://hirek18.hu