18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Bókay kerékpár

TOUR DE BÓKAY JÓTÉKONYSÁGI KERÉKPÁROS FELVONULÁS 2014. 04. 27.
A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikája, sokak által Bókay Gyermekklinikaként ismert intézmény 2014-ben ünnepli fennállásának 175 éves évfordulóját. Ez a jubileum egyben a hazai gyermekgyógyászat 175 éves születésnapja is, hiszen a Bókay Klinika hazánkban az első, és Európában is a 4. hasonló intézmény volt. A neves jubileumot a klinika egy jótékonysági célú kerékpáros családi nappal kívánja megünnepelni a sport - egészség - hagyomány mottójával, összekötve a Bókay dinasztia két ágát képviselő Klinikát és a XVIII. Kerületi Bókay-kertet.
A sportnap elsődleges célja a Bókay Klinika alapítványának, illetve a betegellátásnak a támogatása adománygyűjtés útján.
A program céljának tekintjük a BuBi kerékpáros kölcsönzési rendszer népszerűsítését is.
A kerékpáros családi nap rendezéséért felelős személyek:
Az I. sz. Gyermekklinika részéről:
Dr. Tóth-Heyn Péter, igazgatóhelyettes (totheyn@gyer1.sote.hu, 06-20-825-8269)
Fővédnök: Dr. Szabó Attila, az I. sz. Gyermekklinika Igazgatója
A rendezvény helye/ rajt és cél:
A kerékpáros menet az I. sz. Gyermekklinikáról (VIII. ker., Bókay J. u. 53.) indul, és a XVIII. Kerület Bókay-kertbe (1181 Szélmalom u. 33.) érkezik.
A rendezvény ideje: 2014. április 27., vasárnap, 10-14 óra között.
A rajt megközelítése (busz, metró, stb.):
A Klinika a 3. metró Klinikák metróállomásról közelíthető meg, gyalog kb. 2 perc alatt.
Útvonal:
A kerékpáros menet a VIII. ker. Bókay J. utca Üllői út előtti torkolatától indul, majd az Üllői útra kikanyarodva végig az Üllői úton halad mintegy 10 km hosszan, a XVIII. kerület Baross utcáig, onnan a Wlassics Gyula u. - Vasvári Pál utca útvonalon éri el a Bókay-kertet.
A pestszentlőrinci, pestszentimrei résztvevőket a szervezők szeretettel várják az Üllői út - Bartók Lajos utca sarkán található LIDL áruház parkolójában 11.30-tól, itt tudnak majd csatlakozni a felvonuláshoz.
A rendezvény rövid leírása:
A jubileumi kerékpáros menet klinikai résztvevői az I. sz. Gyermekklinika udvarán (VIII. Bókay J. u. 53.) gyülekeznek 10 órától. A helyszínen a résztvevőket köszönti a klinika és a kerület vezetősége, valamint a Bókay Család képviselője, rövid megemlékezéssel a nagy múltú intézményről. A várhatóan nagyszámú gyermek résztvevő miatt a kerékpáros közúti közlekedés szabályairól eligazítást tartunk. A menet 10 óra 45 perckor indul a fent leírt útvonalon, és kb. 1 óra alatt éri el a Bókay-kertet. Ott a kerület képviselői tartanak rövid megemlékezést a Bókay Dinasztiáról és a hozzájuk köthető helytörténeti érdekességekről. A rendezvény egészségügyi biztosítását a XVIII. kerületi egészségügyi szolgálat biztosítja. Az érkezésnél a sportolókat frissítő és könnyű büfé várja. A rendezvény résztvevői:
A rendezvény jubileumi megemlékezés jellegéből adódóan a célcsoport egyrészt a klinika dolgozói, betegei és családjaik, illetve a hazai gyermekgyógyászati osztályok munkatársai, valamint a klinika együttműködő partnerei.
A rendezvény végcélja a XVIII. kerület, ahonnan a Bókay Család helyi hagyományai miatt helyi iskolások és családjaik részvételét szervezzük. Az indulók várható létszáma:
A célcsoportokból összesen mintegy 600-800 résztvevő várható.
Előnevezés határidővel: április 18-ig, a Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány számlaszámára utalt támogatási összeggel (Bankszámlaszám:
10100792-04119200-01003009, http://www.gyermekklinika.semmelweis.hu )
Helyszíni nevezés: 2014. április 27-én 9 órától.
I. sz. Gyermekklinika, VIII. ker. Bókay J. u. 53.
Nevezési díj (alapítványi támogatás): 1000.- Ft.
Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a rendezvényen csak a közúti közlekedés szabályainak megfelelő kerékpárral lehet részt venni! Kerékpáros védőfelszerelések használata javasolt!
Díjazás: minden résztvevő emlékpólót és zsíros kenyeret kap.
Programok a célban: a kerület és a klinika képviselőinek köszöntője, jubileumi megemlékezés és helytörténeti előadás, a Bókay Dinasztia méltatása.
Mindkét helyszínen biztosítunk átöltözési lehetőséget és ruhatárat. A XVIII. kerületi Önkormányzat szervizautót biztosít, amely a csomagokat szállítja majd a Klinikától a Bókay-kertig.
Információ:
Dr. Tóth-Heyn Péter, 06-20-825-8269, totheyn@gyer1.sote.hu
hirek18.hu ................................................................................................... Vissza a fő oldalra