18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Csökkennek a helyi adóterhek

Csökkennek a helyi adóterhek a XVIII. kerületben
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testülete a mai napon rendkívüli eljárással tárgyalta a helyi adókról szóló 41/2011. (XII.20.) Önkormányzati rendelet módosítását, valamint döntött a települési önkormányzatok 2014. évi adósságkonszolidációjában történő részvételről. A városvezetés a kormányzati szándékkal egyező módon készítette elő a lakosság számára kedvező hatással bíró döntéseket.
Az önkormányzat az adórendelet módosítással helyi szinten is segíteni kívánja a kis- és középvállalkozások működését, az adóterhek csökkentését. A rendeletmódosítás a magánszemély adózók vonatkozásában is kedvezőbb változásokat eredményez.
Ezt a változtatást szükségessé teszi az az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítás, amely 2014. február 1-jétől módosítja a helyi adókról szóló törvényt. Ennek megfelelően a magasabb szintű jogszabályi környezethez igazodik a helyi rendelet.
A képviselő-testület döntésének hatására a XVIII. kerületben a sávok szerint meghatározott adómérték ismételten csökken, figyelemmel az adózók teherbíró képességére és az önkormányzat adópolitikájára.
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat képviselő-testület egyhangú döntéseket hozott a települési önkormányzatok 2014. évi adósságkonszolidációjában történő részvételről is. Ezzel együtt felhatalmazta Ughy Attila polgármestert, hogy a 2014. évi költségvetési törvény szerinti nyilatkozatokat és intézkedéseket megtegye, az átvállalással érintett adósság részt képező ügyleteket átalakítsa, és az ehhez kapcsolódó megállapodásokat megkösse.
A képviselő-testület és városvezetés ezekkel a döntéseivel is bizonyítja, hogy valóban fontosnak tartja a helyben működő vállalkozások gazdasági megerősítését, a lakossági és vállalkozási adóterhek csökkentését és ezen keresztül az adófizetői készség és képesség fokozását.
hirek18.hu/MTI ÖS ............................................................... Vissza a fő oldalra