18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Drotleff Zoltán

Drotleff Zoltán Lírám Csokrai című szerzői estje

2015. szeptember hetedikén Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban egy jó hangulatú, vidám, könyvbemutatóval egybekötött irodalmi estnek lehettek tanúi a tisztelt, nem kis létszámú hallgatók.
Király Lajos író, költő, műfordító, a Krúdy Gyula Irodalmi Kör elnöke, a Magyar Kultúra Lovagja meleg szavakkal köszöntötte a megjelent közönséget, és bemutatta az est szereplőit:
Erdősi Ildikót, a tanárt, zeneszerzőt és előadóművészt, Drotleff Zoltánt, a több-kötetes költőt, az est előadóját.
Ezt egy vidám beszélgetés követte, ahol Drotleff Zoltán válaszolt Király Lajos kérdéseire és mesélt életének fordulatokkal teli sorsáról, az irodalomhoz való vonzalmáról, hitvallásáról.
Majd röviden ismertette eddig megjelent 7 könyvét, és felolvasta első fennmaradt versét.
A sort a lírai csokrok követték, hiszen a költő kis csokrok által adott egy áttekintést lírájának főbb alapirányairól, reprezentálva odaillő három versből álló válogatással, melyeket Király Lajos és Drotleff Zoltán adtak elő felváltva.
Az előadásokat színesítette Erdősi Ildikó éneke, az általa megzenésített Drotleff Zoltán verseket adta elő hol gitár, hol hegedűkísérettel. Amit nagy taps fogadott.

A változatos, az élet szinte minden területét érintő verseket, vidámsággal zárták az előadók, három vidám vers hangzott el, köztük egy bordal is.
Végezetül Drotleff Zoltán három meseversét tolmácsolta.
Király Lajos zárszavai után könyvvásár dedikálás következett, és egy jókedvű eszem-iszommal zárult Drotleff Zoltán költő irodalmi estje, aki többek között az óbudai Krúdy Gyula Irodalmi Kör tagja is.

Írta: Drotleff Zoltán ................................................................................... Vissza a fő oldalra