18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Majális Pestszentimrén

Majális Pestszentimrén
Az I. Utcazene- és főzőfesztivál-t a négy napos kerületi május elsejei ünnepség-sorozat keretében, mintegy nyitányként, április 28-án 14 és 23 óra között rendezték meg Pestszentimrén. Az előre beharangozott hírek szerint azt hihette mindenki, hogy a pestszentimrei vasútmegálló melleti téren - a Nemes utcánál - a rendezők: az önkormányzat és az EPE (Együtt Pestszentimréért Egyesület).
A helyszínen azonban kiderült, hogy van egy harmadik szervező is, az EPE szerint ráadásul éppen a főszervező, a Perge
László vezette helyi vállalkozók egyesülete.
A megjelent közönség nem unatkozhatott. Két színpadon egyszerre is folyt a zenélés, az ügyesebb nézők akár mindkét előadást párhuzamosan figyelhették. A még ügyesebbek megoldották, hogy csak azt a zenét hallják, amelyiket éppen szerették volna hallani. Közben mód volt finomabbnál fonomabb falatok vásárlására és fogyasztására, mert árusokból nem volt hiány. A gyerekek legnagyobb örömére arcfestés igénybe vételével színe változást játszhattak. Izgalmas kaland is várta a ligkisebbeket. Hatalmas méretű csúzdás barlangba lehetett felkapaszkodni, és a magasból aztán nagy sikollyal történhetett a zuhanás-szerű lesiklás.
A főzőverseny helyezetteit igazi siker-élmény és váratlanul magas verseny-díjazás illette - minden bizonnyal. Helyesebben szólva a főzőversenyen csupán egyetlen "versenyzőt", Simon Lászlót láttuk, aki viszont nagyon finom csirkepörköltet készített gombával. Vajon kiérdemelte-e a fődíj 10 ezer forintos utalványát és a 2.-3. helyezett 5-5 ezer forintos díját is?
vivere ............................................................... Vissza a fő oldalra