18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Mélység Krisztus szobor

Hatvanéves a Mélység Krisztusa-szobor
Genova közelében, San Fruttuoso öblében, mélyen a tenger felszíne alatt egy hatalmas bronz Krisztus-szobor áll, amely az ég felé emelve imádságra tárja szét karjait.
Az Il Cristo degli Abissi 17 méter mélyen a víz felszíne alatt található. A 2 és fél méteres szobrot Guido Galletti készítette 60 évvel ezelőtt Duilio Marcante olasz búvár ötlete alapján. 1954. augusztus 22-én állították föl, nagyjából azon a ponton, ahol az első olasz könnyűbúvár, Dario Gonzatti életét vesztette 1947-ben.
A korrózió és a kagylók elszaporodása miatt a szobrot 2003-ban kiemelték a mélységből, megtisztították, továbbá pótolták a karját, melyet egy horgony tört le. 2004. július 17-én került vissza a tengerbe új talapzatán.
A szoborról számos másolat készült, az egyik a floridai Key Largo mellett áll a tengerben, egy másik pedig Grenada fővárosa, St. George közelében - utóbbi a genovai tengerészet ajándéka volt 1961-ben, hálából a Bianca C nevű olasz hajó legénységének megmentéséért.
A Máltán található másolat a legújabb: a Kristu tal-Bahhara nevet viselő szobrot II. János Pál pápa 1990-es látogatása emlékére állították fel, és 35 méteres mélységben található, az MV Imperial Eagle hajóroncsa közelében, mely hasonlóan népszerű merülési helyszínnek számít.

hirek18.hu/Rome Reports/Magyar Kurír ..................................... Vissza a fő oldalra