18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Montázs antológia

A Montázsmagazin antológia bemutatója

Március 19-én a Montázsmagazin 2016-os kiadású "Csak a szeretet örök" című antológiájának bemutatására került sor Kecskeméten. A Krúdysok nemcsak a könyvben megjelent alkotásaikkal voltak jelen, hanem a Krúdy Kör elnöke, Király Lajos és a Kör tagjai közül néhányan személyesen is részt vettek a kecskeméti Montázsmagazin antológia bemutatóján, amelyet a Magazin negyedik éves születésnapi ünnepségével együt tartottak meg.
Megnyitó beszédében Weninger Endréné, Erzsike, a Montázsmagazin vezetője köszöntötte a vendégeket, név szerint a városi nobilitásokat, Mák Kornél polgármestert, Ramháb Máriát, a könyvtár igazgatónőjét, Bán János írót, a Hírös.hu főszerkesztőjét, dr. Weninger Andrást, Kecskemét aljegyzőjét és üdvözölte az irodalmi körök megjelent vezetőit, tagjait, valamint a vendégeket.
A polgármester köszöntőjében visszaemlékezett a kezdetekre, az indulásra és méltatta az elért eredményeket.
A színvonalas ünnepi műsor első részében, a 4. születésnapját ünneplő Montázsmagazin életútjával ismerkedhetett meg a közönség, majd a Magazin munkájában kiemelkedően résztvevők díjazására került sor.
Montázsmagazin Alkotói díjat ez évben
Tóthné Filus Ilona,
Montázsmagazinért díjat Ramháb Mária kapta.
Ezután következett az Együttműködési Nyilatkozat aláírása.
Az online magazin ugyanis tevékenysége bővítése érdekében szövetségeseket keresve, találta meg a kapcsolatot a Kecskeméti Televízió Nonprofit kft. Hírszolgáltató Divizió cégvezető főszerkesztőjével, Bán Jánossal.
Most, ünnepélyes keretek között került sor, az Együttműködési Nyilatkozat aláírására.
A műsor második része, az Antológia bemutatásával, és a készítésében aktívan résztvevők megajándékozásával kezdődött, majd sok szép vers hangzott el
Kökény Éva, Szabó Katalin, Szeli Sára, Tárkányi Imre, és Újvári Ferenc előadásában. Közben pedig gyönyörködhettünk a csodálatos hangú Pető Edina Fadette éneklésében, valamint Borsányi Iréne és Németh Nyiba Sándor saját megzenésített verseinek gitárkíséretű előadásában.
Végül
Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének elnöke mutatta be az irodalmi kört, megjelent tagjait, munkásságukat.
A műsor befejezéseként Weninger Erzsike köszönetet mondott és megajándékozta
Sipos Maritot, az internet-játékban elért eredményéért.
Üdvözölte a Montázs Estek, itt lévő vendégeit, köszöntötte
Bíró Krisztiánt, a Bíró Family Nyomda vezetőjét és a megjelent vendégeket.
A Montázsmagazin logóját szimbolizáló torta felszeletelése közben a vendégsereg lelkesen énekelte Pető Edinát kísérve, a " Boldog születésnapot" című dalocskát.
Írta: Kreischer Nelly

Fotók: az antológiában megjelent színes képek - Galériát készítette: Kreischer Nelly

Fótók: Kiss András felvételei - Galériát készítette: Szabó László

Videó, amelyet készített: Kreischer Nelly

hirek18.hu ..................................................................................................... Vissza a fő oldalra