18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Templombúcsú kórházkápolnában

Templombúcsú az Irgalmas Jézus Kórházkápolnában
A római katolikus ünneprend szerint 2014. április 27-én, vasárnap, az Irgalmasság Vasárnapját ünnepeltük. Az Irgalmas Jézus Kórházkápolnában - az Országos Onkológia Intézetben - ezen a napon volt a templom búcsúja. Ezt az ünnepet - Szent Fausztina magánkinyilatkoztatásai szerint - 2000. április 30-án hirdette ki az éppen a búcsú napján szentté avatott II. János Pál pápa.
"II. János Pál pápa már krakkói éveiben jól ismerte Fausztina nővér életét és Naplóját. Érsekként ő indította el boldoggáavatási eljárását 1965-ben. A Gondviselés megadta neki azt a nagy kegyelmet, hogy a nővért 1993-ban boldoggá, 2000-ben pedig szentté avathatta." (Katona István püspök atyának az Új Ember-ben 2002.03.31-i írásából.)
Ez a nap tehát hármas ünnep volt: Faustína nővér szentté avatásának évfordulója, II. János Pál és XXIII. János pápák szentté avatásának napja és a kórházkápolna búcsúja.
A kápolnában ünnepi szentmisére és körmenetre került sor. A szertartás 15 órakor kezdődött számos hívő részvételével. A főcelebráns Hollai Antal albertfalvi plébános volt, vele concelebrált Janig Péter kórházlelkész is.


Fotógaléria 1.

...


Ezen a napon az irgalmas Jézushoz menekültünk. Itt az Országos Onkológiai Intézetben - a daganatos betegekkel együtt. Irgalmat kértünk... és menedéket...

Fotógaléria 2.

...

Videó a körmenetről

Az oldalt írta és szerkesztette: vivere ................................................................................................................................................ Vissza a fő oldalra