18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Tizenkilenc nyelven beszél

Tizenkilenc nyelven beszél,
a négy anyanyelve közül egyik a magyar - ez volt a címe a néhány nappal ezelőtt a Népszabadság speciális online felületén megjelent cikknek. Nem csoda, hogy rábukkantam erre az írásra és a benne lévő videóra. Mert hiszen rendszeres olvasója vagyok ennek a spéci Népszabadságnak - a neten.
A
Népszabadságnak három változatát ismerem. Az egyik a papír-alapú, ún. print változat, amit az újságosoknál is lehet vásárolni. A másik kettő online változat. Ezek közül talán az ismertebb a www.nol.hu és a kevésbé ismert a www.hirmatrix.hu portál.
Ez utóbbi egy fantasztikus internetes újság, amelyhez hasonló magyar hírportált még nem sikerült látnom.
Már küllemre is meglepő. A hét rovatban (belföld - külföld - gazdaság - sport - tudomány - technika - kultúra - bulvár) szereplő cikkek címei különböző színű téglalapokban szerepelnek, a téglalapok méretei időről-időre változnak annak függvényében, hogy éppen melyiket olvassák a legtöbben - ugyanis ez a legnagyobb méretű téglalap - öles méretű benne a cikk címe. A legkevésbé olvasott írásokat szinte csak nagyítóval lehet látni, olyan kicsik. A méretek viszont gyakorta változnak, hiszen az olvasottság is változik.
Szóval itt a hirmatrix.hu-n jártam és kiverte a szemem a tizen-kilenc nyelven beszélő emberről szóló cikk.
Ráadásul négy anyanyelve van, amelyikből az egyik éppen a magyar...
ITT megnézhető az a kép, amelyik fogadott aznap ezzel az ugyan-csak fantasztikus hírrel. Nem tudtam ellenállni, elolvastam a cikket, megnéztem a videót... és most ide idézem (a felugró képre kattintson rá a nagyításhoz!) az írást és mellékelem a videót.
vivere ................................................................................... Vissza a fő oldalra


... Javasolt a teljes képernyő-méret