18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Új önkormányzati összetétel

Ünnepélyes keretek között tartotta meg alakuló ülését
a 18. kerület Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 24-én. Az ökumenikus áldást követően a polgármester Ughy Attila és a képviselők eskütétele következett.
"Újra itt, egymás között, egymással, a kerületért - kezdte ünnepi köszöntőjét Ughy Attila polgármester. - A négy évvel ezelőtt meghirdetett változás, felzárkózás, gyarapodás éve után most, 2014-ben a folytatás évét kezdhetjük meg. Az idei választásokat a Fidesz-KDNP pártszövetség magabiztosan, kérdések és kételyek nélkül nyerte meg. A kerület választói ezúttal is azokra bízták a vezetés, akik az elmúlt években a jó gazda szorgalmával, a kerület iránti alázattal végezték a dolgukat. Az első szó tehát most a köszöneté". A polgármester végül megfogalmazta saját ars poeticáját:
"Jómagam Mindenható előtti megítélése attól függ, hogy mit teszek másokért. Kérem önöket, hogy ezt az utolsó félmondatot jegyezzék meg, és ezt tartsák magukra nézve is érvényesnek" - szólt a képviselőkhöz.
A testületi ülés napirendi pontjai között szerepelt a grémium saját szervezeti és működési szabályzatának elfogadása, valamint az alpolgármesterek szavazás útján történő megválasztása. Az ülésen esküt tettek a bizottságok külsős tagjai is, ezzel hivatalosan lezárult a képviselők és városvezetők beiktatása. A következő 5 évben a 21 fős testület munkáját 6 bizottság fogja segíteni, amelyek egyenként hét fővel működnek majd.
A városvezetés tagjai
Ughy Attila - polgármester
dr. Lévai István Zoltán - általános alpolgármester; feladatkörök: városüzemeltetés, városgazdálkodás, vagyongazdálkodás, tulajdonosi jogok, közbiztonság, szabadidő és sport, Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat, peres ügyek
Dömötör István - alpolgármester; feladatkörök: szociális és lakásügyek, egészségügy, környezetvédelem
Galgóczy Zoltán - alpolgármester; feladatkörök: felnőtt- és oktatási intézményen kívüli oktatás, kultúra, közművelődés, óvodai nevelés
Szarvas Attila Sándor - társadalmi megbízatású alpolgármester; civil kapcsolatok, egyházi ügyek, házgyári technológiával épült lakások környezetében felmerülő problémák kezelése, testvérvárosi kapcsolatok, nemzetiségi ügyek.
hirek18.hu/MTI ÖS ................................................................................................ Vissza a fő oldalra