18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Vatikáni új hírportál

Új, integrált hírportált indít a Vatikán
Új integrált hírportált indított a Vatikán, amelyen az első klikket június 28-án nyomta meg a pápa. A news.va június 29-étől, szerdától mindenki számára elérhető.
Az új, számos szolgáltatást magában foglaló honlappal kapcsolatban Federico Lombardi SJ szentszéki szóvivő és Claudio Maria Celli érsek, a Tömegkommunikáció Pápai Tanácsának elnöke elmondták: olyan kommunikációs eszközökről is jól olvasható lesz, mint az iPad.
A news.va oldalról, amely már most is megnyitható a Vatikán honlapjáról, elérhetőek a Vatikán egyéb médiaszolgáltatásainak anyagai is, így például a Vatikáni Rádió vagy a L’Osservatore Romano félhivatalos vatikáni napilap cikkei, a Vatikáni Információs Szolgálat sajtóközleményei vagy épp a Vatikán YouTube-oldala.

A portálon elsősorban a pápa utazásairól, programjáról, tanításairól számolnak majd be, továbbá közölni fogják a különböző vatikáni hivatalok hivatalos közleményeit, híreit is, és a világegyház, valamint a helyi egyházak életének fontosabb eseményeiről is beszámolnak a tervek szerint. A news.va a Vatikán interneten elérhető médiaszolgáltatásait is összefogja majd.
Az első hónapokban angolul és olaszul közli híreit a news.va, ezután pedig spanyolul, majd később franciául és portugálul is elérhetőek lesznek az információi. A Vatikán eddigi hivatalos honlapja, a vatican.va – ami egyfajta dokumentumgyűjteményként, nem pedig hírportálként funkcionált – megmarad, és az új portállal összhangban működik tovább – írja a CNA.
Magyar Kurír ............................... Vissza a fő oldalra