18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

A Föld Órája 2013

"Mi is az a Föld Órája?
A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.
A 2011 óta az akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.
A tavalyi Föld Óráján is elsötétült a világ számos jól ismert, ikonikus épülete, látványossága, az akcióhoz pedig több mint egy milliárd ember csatlakozott nemre, származásra, vallásra, generációra és földrajzi távolságra való tekintet nélkül, mert egy valami mindenkiben közös: a bolygó, ahol élünk."
Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata hagyományt teremtve, idén második alkalommal csatlakozik a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett Föld Órája elnevezésű környezetvédelmi akcióhoz.
Március 23-án 20 óra 30 perckor az önkormányzatban és várhatóan a kerület kulturális, szociális és oktatási intézményeiben is lekapcsolják a világítást.
- Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a környezetvédelem elkötelezett híve. Ennek szellemében minden olyan pályázati lehetőséget megragad, amely lehetőséget teremt a környezet megóvására, e feladat költséghatékony és sikeres megvalósítására. Az erőforrások tudatos használatát, a természet védelmének fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni.
A hasonló nemzetközi kezdeményezésekkel talán mérhető változások indulhatnak meg - mondta Bajory Ágnes Rita, a XVIII. kerületi önkormányzat sajtófőnöke.
hirek18.hu/foldoraja.hu/MTI ÖS ................................... Vissaza a fő oldalra

A WestEnd Millenium Tetőkertjébe a Nagy Lekapcsoló Eseményre
regisztrálni a
foldoraja.hu oldalon lehet.