18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

A köztársasági elnök egyháziakat fogadott

A köztársasági elnök a történelmi egyházak vezetőivel találkozott
Adventi ebéden fogadta kedden, 2013. december 17-én a Sándor-palotában a hazai egyházi vezetőket Áder János köztársasági elnök. Az államfő hangsúlyozta: az év vége ünnepi emelkedettségét kiteljesíti, ha a fények mellett az árnyékra is figyelünk.
Áder János köztársasági elnök köszönetet mondott az egyházaknak, "mert a legmagasabbra tekintve ismerik a mélységet". Az üdvösséget és a nyomorúságot együtt látják, ezért érthetik és érhetik el a társadalom és a gazdaság perifériáin élő embertársainkat - fűzte hozzá.
Az államfő hangsúlyozta: az éhezők, a hajléktalanok, a szenvedélybetegek, az idősek vagy a szegények mellé állni éppolyan missziós feladat, mint a lelki, erkölcsi segítség az igazságra szomjazóknak, a jó szóra, biztatásra váróknak.
Áder János szerint az egyházak támogató jelenléte a hétköznapokban mindenütt érzékelhető, hiszen intézményeiken keresztül gondoskodnak az elesettekről, a híveken keresztül odafordulnak a szűkölködőkhöz. "A szeretetben föloldódhat a hívők és a vallásoktól távol élők közötti távolság" - húzta alá az elnök.

hirek18.hu/Magyar Kurír .................................................. Vissza a fő oldalra