18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Advent Pestszentimrén

Adventi gyertyagyújtás Pestszentimrén
2014. november 29-én szombaton este, az első adventi vasárnap vigiliáján a pestszentimrei Hősök terén gyülekeztek az emberek. Az Együtt Pestszentimréért Egyesület (EPE) meghirdette, hogy a kerület-részben jelenlévő három felekezet lelkésze - a baptista, a református és a római katolikus - adventi áhitatot tart és meggyújtják a téren elhelyezett adventi koszorúban lévő négy gyertyából az elsőt - annak jeléül, hogy elkezdődik a négy hétig tartó Jézus születését váró szent előkészületi idő.
Az összejövetelt 17 órakor
Újvári Miklósné, az EPE elnöke nyitotta meg mintegy 150-200 fő érdeklődő polgár jelenlétében. Ezután a lelkészek szóltak a jelenlévőkhöz. Először Háló Gyula baptista, majd Orbán Kálmán református, végül pedig Lak Gábor római katolikus lelkészek mondtak rövid, a karácsonyi szent készületi időről, Jézus születésének várásáról szóló beszédet. A már négy éve megrendezésre kerülő adventi gyertyagyújtási ünnepségen most a papság előimádkozására a téren lévő emberek hangosan elimádkozták a Mi atyánk kezdetű imádságot, amelynek befejezése után Lak Gábor atya meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját, amellyel megnyitotta Pestszentimrén a karácsonyi előkészületi, adventi időszakot.

...

vivere ......................................................................................................... Vissza a fő oldalra