18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Adventi Börze 2013

Adventi Börze 2013
Pestszentimrén a Kastélydombi Általános Iskolában az idén, december 8-án vasárnap, már második alkalommal szervezte meg a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság az Adventi Börzét. Nagy sikerrel. Hiszen olyan programmal rukkoltak ki, amely sokakat érdekel. A gyűjtők szinte kirakodó vásári módra bemutathatták gyűjteményeiket. Ahány ember, annyi szokás - mondhatnánk a rendkívül vegyes gyűjtemények láttán. Színes gyöngyök, grafit rajzok, tányér, pohár, kancsó, régi táska-rádió, plüss kutyusok a "Harapok Magyar Általános Kutyaiskolá"-ból, színes gyertyák, fatörzs-ágyra szerelt óraszerkezetek, mini autók... mind, mind magyar gyűjtők tulajdonában. Leginkább pestszentimreiek, ismerősök, szomszédok tulajdonában. Hiszen ez pestszentimrei seregszemle volt. A gyűjtemények sorában speciális és egyedi helyet foglalt el a "portugál stand", mert hivatalos volt Portugália kulturális attaséja is.
Különleges hangulatot adott a Börzének a kézművesek gyakorlata, a télapó ajándékosztása a gyermekeknek, a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola egyik tanulójának nagyszerű hegedű-szólója.
Igazán otthonias légkört teremtett az is, hogy a városvezetők közül a pestszentimrei
Dr. Lévai István Zoltán alpolgármester mondta az ünnepi megnyitó beszédet, aki kijelentette, hogy ez a rendezvény remek közösségteremtő alkalom Pestszentimrén.
Az emberek is erről beszélgettek egymás között.
Az egyik résztvevő azt mondta, hogy hálásak lehetünk
Pándy Tamásnak, a Széky Társaság elnökének, aki szinte atyai, város-atyai szeretettel és törődéssel igyekszik nem csak a városrész történelmének megismertetésével, hanem az Adventi Börze megszervezésével is közelebb hozni egymáshoz az itt élőket.
A Börzén filmet készítettünk, amelyet mellékelünk. A mini autók gyűjtőjével, kiállítójával,
Seres Zsigmonddal és a portugál kulturális attasét - aki betegség miatt nem tudott megjelenni - helyettesítő magyar egyetemi tanárral, Dr. Rákóczi István is beszélgettünk.
vivere ................................................................... Vissza a fő oldalra