18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Adventi Börze 2014

Adventi Börze Pestszentimrén
2014. december 7-én a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság az idén már harmadjára rendezte meg a Kastélydombi Általános Iskolában az Adventi Börzét. Délelőtt 10 órától 13 óráig tartott a rendezvény az iskola haljában, amelyet a kiállítók, a kézműves foglalkozás résztvevői és az érdeklődő publikum szinte teljesen betöltött. Az összejövetelt dr. Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg, akinek szavaiból és a nagy számban jelenlévő gyermek-zsivalyból nyilvánvalóvá vált, hogy egy izgalmas, érdekes népünnepély nyitányán vagyunk... És a folytatás valóban érdekes, izgalmas, ráadásul igen tartalmas volt.
A börzének nem az adás-vétel volt a célkitűzése, hanem az, hogy mindenki mutassa meg: mit gyűjt, mit alkot, mivel foglalkozik szívesen. Mutassa meg gyűjteményét itt a börzén.
A sok-sok gyűjteményből fotógalériánkban bemutatunk néhányat.
A kézműves foglalkozáson pedig a legkisebbek vettek részt. Az iskolásoknak, óvodásoknak rajzversenyt is tartottak - természetesen, díjazással, akárcsak a mini ping-pong bajnokságon.

...

Tovább színesítette az eseményeket a Tombola és a csaknem egy órás időtartamű bábszínházi előadás Az erdők bajnoka címmel.
Pándy Tamás, a Széky Társaság közeli múltban újra megválasztott elnöke és az alpolgármester elismerő okleveleket adtak át a pedagógusoknak.
Talán a gyermekek legnagyobb élményei közé tartozott, amikor személyesen megjelent a teremben a Mikulás, akinek a puttonyából minden jól viselkedő kisfiú és kislány kapott ajándékot. Mivel senki sem volt rossz, ezért ajándékot mindenkinek kellett kapnia... Így történt - óriási zsibongás közepette.


















Az oldalt írta és szerkesztette:
vivere