18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Adventi gyertyagyújtás Pestszentimrén

Közösen, gyertyagyújtással ünnepeltük advent kezdetét
2012. december elsején 18 órai kezdettel Pestszentimrén a Hősök terén. Közösen: baptisták, reformátusok, katolikusok és mindenki, aki eljött, mert a szervező - az Együtt Pestszentimréért Egyesület - mindenkit hívott az idén éppúgy, mint a múlt esztendőben. Így azután már hagyománnyá lett, hogy advent első vasárnapja előestélyén közösen nyitja meg az imrei lakosság az adventet. Több-száz ember ünnepelte együtt a téren elhelyezett adventi koszorú első gyertyájának meggyújtását.
A felekezetek lelkészei beszédet mondtak, az ének- és zenekarok, a Kastélydombi Általános Iskola tanulói is előadásokkal kedveskedtek a jelenlévőknek.
Az Együtt Pestszentimréért Egyesület ingyenesen pogácsával kínálta az embereket és gyertyákat osztott, hogy minél többen világosságot gyújtsanak, amikor meggyúlik az adventi koszorú gyertyája. Jutányosan meleg teát, vagy forró borosteát lehetett venni.
A városvezetők közül megjelent mindhárom alpolgármester: Kucsák László országgyűlési képviselő, Dr. Lévai István Zoltán és Csomó Tamás. A Pestszentimrei Részönkormányzat elnöke, Csabafi Róbert is ott volt az emberek között.

Videófelvételünket mellékeljük.

vivere .................................................................. Vissza a fő oldalra