18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Alaptörvény asztala

Az ALAPTÖRVÉNY ASZTALA
kerületünkben az önkormányzat - Üllői út 400 - bejárati ajtajától közvetlenül jobbra található szeptember elseje óta. Magyarország Alaptörvényét, amely 2012. január elsején lép hatályba, a 18. kerületi lakosok itt igényelhetik teljesen díjmentesen, névre szólóan, az Országgyűlés elnöke személyes aláírásával. Ugyancsak itt igényelhető térítés ellenében a Magyarország Alaptörvénye Díszkiadás című album is, amely az Alaptörvény szövege mellett hatvannégy régi és új festmény reprodukcióját is tartalmazza. E művek a magyar történelem jeles eseményeit ábrázolják a Vérszerződéstől napjainkig.
Az ingyenes példány és a díszkiadvány igényléséhez eltérő nyomtatványok találhatók az "Asztalon".
Utóbbi ára: 10.000,- Ft.; postaköltség: 1080 Ft,- + ÁFA.
Az igénylő lapokat tintával, nyomtatott nagy betűkkel kell kitölteni, és aláírás után az asztal melletti urna-szerű papírdoboz gyűjtőbe helyezni.
Az asztalon található egy db Alaptörvény és egy példány Nemzeti Hitvallás is. Továbbá törvényt szabó nagy királyainkról és államférfiainkról - Szent István király, II. András király, Mátyás király, Werbőczy István nádor, Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Antall József - egy-egy példány díszes nyomatú emlékeztető.
A falra kifüggesztett tájékoztatókon pedig az igénylő lapokon megadott személyes adatok kezeléséről és egyéb vonatkozó jogszabályokról van szó.
Fotóinkkal illusztráljuk a látottakat.
Írta: vivere .......................................... Vissza a fő oldalra

Videó: vivere - ajánlott méret: teljes képernyő