18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Amit megígértünk

Ez már egy másik város és egy másik kerület
2014. február 4-én a PIK-ben projekt záró rendezvényt tartottak Pestszentimre városközpont megújítási munkáinak sikeres befejezése alkalmából. Tervezők, kivitelezők, egyházak, civil szervezetek, intézmények képviselői, a kerületi- és a városrészi önkormányzat vezetői, számos önkormányzati képviselő, meghívott vendégek gyűltek össze a jeles alkalomra a teljesen átépített PIK színháztermében.
Az ünnepi szónokok - Ughy Attila kerületünk polgármestere, országgyűlési képviselő, Tarlós István főpolgármester, Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő és Dr. Lévai István Zoltán alpolgármester - szavaiból kitűnt, hogy egy nagyon jelentős beruházás zajlott a most záródott projekt keretében. Pestszentimre városközpontja szinte teljesen megújult: átépült a közösségi ház, az Imre ház, új bevásárló épületet emeltek, felújították a római katolikus templomot és a baptista imaházat.
Új parkolókat hoztak létre, a régieket pedig felújították, biztonságosabbá alakították ki a gyalogos átkelőhelyeket és jó minőségű járdát átadtak át a lakosoknak.
A polgármester a nagy munka eredményére utalva kijelentette: "ez már egy másik korszak, egy másik város és egy másik kerület". A főpolgármester arról is szólt, hogy a "Pestszentimre lakosainak a száma az elmúlt években növekedett, amit nem követett az infrastruktúra, a szolgáltatások bővítése".
Az összejövetelt műsorok is színezték.
Mellékelt videónkban részletek láthatók, hallhatók az elhangzottakból.
vivere ................................................................... Vissza a fő oldalra