18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Bambi bölcsi

Befejeződött a Bambi Bölcsőde bővítése és átalakítása
A projektzáró rendezvénnyel, 2012. május 18-án fejeződött be a Bambi Bölcsőde bővítése és átalakítása. A XVIII. kerületi Önkormányzat az Európai Unió támogatásával összesen több mint 123 millió forintot fordított a bölcsőde fejlesztésére, amelyből több mint 74 millió forint volt az uniós forrás.
A projekt keretében megvalósult az intézmény részleges energetikai korszerűsítése, valamint a ráépítésnek köszönhetően két új földszinti csoportszoba kialakítására is lehetőség nyílt.
A munkálatok során a nyílászárók nagy részét kicserélték, valamint új fűtési rendszert is kapott a bölcsőde felújított része.
A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. az előző évi nyári munkálatai során a bölcsődei fejlesztésben nem érintett helyiségek nyílászáróinak cseréjét és fűtéskorszerűsítési munkálatokat is végzett még az épületben.
A korábban 48 férőhelyes intézmény a projekt eredményeként immár 72 gyermeket tud fogadni.
A XVIII. kerületben a bölcsődei szolgáltatásokat az önkormányzati fenntartású Egyesített Bölcsődei Intézmény (EBI) – melynek tagja a Bambi Bölcsőde is - fogja össze.
A szervezet kiváló referenciákkal rendelkezik, mint például a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programban elnyerte Bababirodalom mintabölcsőde építési projekt.
Az EBI felmérése szerint évek óta lényegesen több férőhelyre tartanak igényt Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosai, mint amennyit a kerületi bölcsődék biztosítani tudnak.
Az EBI tagintézményei a korábbi években folyamatosan, 20-35%-kal több gyermeket fogadtak, így a Bambi Bölcsőde is, mely évente átlagosan ötvennél több gyereket látott el eddig is.
A projekt eredményeként a Bambi Bölcsőde 72 férőhelyes, részben akadálymentesített, intézmény lett, mely korszerű eszközparkjával igazán magas színvonalú bölcsődei ellátást tesz lehetővé.
hirek18.hu/MTI ÖS ......................................................................... Vissza a fő oldalra