18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Búcsúzzunk el Mozarttól

"Búcsúzzunk el Mozarttól
egy olyan csodálatos zenével, amely, azt hiszem, a legszebb, amit valaha ember komponált: egy ima az Eucharisztiához, az Oltáriszentséghez, amelyet Mozart hat hónappal halála előtt szerzett. Az ima a középkorban keletkezett, szerzője ismeretlen."
Írja a szerző az
Ave verum corpus-ról.
Nemeshegyi Péter könyvével és a hozzá mellékelt CD lemezről szóló zenével nem lehet betelni.
Úgy véljük, érdemes a könyvet megvásárolni.
Ha valaki ezt még nem tette meg, vagy esetleges anyagi probléma miatt nem tud hozzájutni a könyvhöz, akkor hírportálunkon tett kísérletünk révén hozzáférhet ezekhez a nagyszerű alkotásokhoz.
Az Ave verum corpus - a korongról átvett minőségben - a mellékelt hangfájlban megszólaltatható. A nagyszerű könyv szerzőjéről
itt olvashat bővebben.
A könyvet a Kairosz Kiadó adta ki Budapesten, 2012-ben, amelyet Fülöp Zsuzsanna szerkesztett.
Értesüléseink szerint a kiadó számos kiadványukra jelentős árengedményt ad karácsonyi akciójukban. Hivatalos közleményük e helyen megtekinthető.
Mozart-Mellékletünkben a könyv teljes terjedelmét két és fél hónap alatt folytatólagos formában megjelentettük. Idekattintással elérhető.
Mozart számos szerzeményét a korongról vehettük át, másokat a Youtube-ról idéztük és vannak olyanok is, amelyek csak a korongról érhetők el.
A 6. és egyben utolsó szám a mai napon megjelent.
Ezzel búcsúzunk Mozarttól.
vivere ................................................................. Vissza a fő oldalra

Ave verum corpus

A zene Rónaszéki Tamás karmester vezényelt Musica Sacra Kórus és Zenekar előadásában hangzott el és koncertfelvételen került rögzítésre.
Portálunkon való közléséhez a karmester hozzájárult.

A zene megállítható és újra elindítható, a hangerő szabályozható.
(Ajánlott böngésző: Explorer 8)