18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Castel Gandolfoba megy Benedek pápa

Castel Gandolfo XVI. Benedek fogadására készül
Pápasága végén, február 28-án XVI. Benedek a Castel Gandolfó-i pápai villába vonul vissza. Helikopter-útja során a római és az albanói harangokat is megkongatják. A Lazio tartománybeli település már készül fogadására.
Marcello Semeraro, Albano püspöke a Vatikáni Rádiónak nyilatkozva elmondta: a római egyházmegye megkondítja a harangokat abban a pillanatban, amikor a Szentatya elindul helikopteren a Vatikánból. Castel Gandolfóban megérkezésekor szólalnak meg a harangok.
Aznap délután délután fél 5-től imavirrasztást tartanak. A közelben fekvő településekről a hívek Albanóban gyűlnek össze, hogy néhány kilométeres gyalogos zarándoklattal érjenek Castel Gandolfóba. A pápai villa előtti téren gyűlnek össze imára. A Szentatyát a rózsafüzér elimádkozásával, énekekkel és tanításáról való elmélkedéssel várják.
XVI. Benedek várhatóan negyed 6-kor érkezik meg Castel Gandolfóba. Az Apostoli Palotából üdvözli majd az albanói egyházmegye híveit. Ez nagy megtiszteltetés számukra - nyilatkozta a püspök. Ezt követően az egyházmegye a szeretet és az ima csendjében gyűlik össze XVI. Benedek körül.
Február 24-től, vasárnaptól kezdve az egyházmegye plébániáin az Úr közbenjárásért fohászkodnak a Szentatyáért; hálaimákat mondanak jelenlétéért és tanításáért.
Marcello Semeraro albanói püspök kiemelte: az utóbbi években a Szentatya Castel Gandolfót helyezte előtérbe, nyári pihenőidőszakának eltöltésére.
hirek18.hu/Vatikáni Rádió/Magyar Kurír .................................. Vissza a fő oldalra