18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Csatlakozás a föld órájához

A XVIII. kerületi önkormányzat is csatlakozott a Föld Órája környezetvédelmi akcióhoz
Egy órára elsötétülnek a XVIII. kerületi kulturális, szociális és oktatási intézmények fényei március 31-én a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett Föld Órájában. A világszerte hatodik alkalommal megtartott akcióban idén vesz részt először a kerületi önkormányzat.
- Bár az akció időpontjában, szombaton 20.30 és 21.30 óra között az intézményeinkben kevesen dolgoznak, mégis fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet az energiatakarékosságra - mondta Bajory Ágnes Rita, a XVIII. kerületi önkormányzat sajtófőnöke. - Az akció célja az, hogy a lakosságban tudatosuljon, hogy odafigyeléssel milyen sokat lehet spórolni és egyben figyelemfelhívás a bolygónknak kárt okozó felesleges energiahasználatra.
A világméretű esemény alapgondolata is ez. Nem kifejezetten az ebben az egy
órában megtakarított energiáról van szó - bár ez sem megvetendő -, hanem arról, hogy a mindennapjainkban tudatosabban használjuk ezeket az erőforrásokat.
A XVIII. kerületi önkormányzat is a
www.foldoraja.hu internetes oldalon csatlakozott az akcióhoz. Az önkormányzatban és intézményeiben, valamint a Városgazda 18 Zrt. épületeiben is lekapcsolják a világítást szombat este. Természetesen a biztonsági előírásoknak megfelelően használatos világításokra, illetve a kerületi közvilágításra nem alkalmazható az akció.
A kerületből önállóan már bejelentkezett az akcióra a Bókay Árpád Általános Iskola, amelyben - lévén ökoiskola - alapvetően alternatív energiafelhasználással fűtenek.
hirek18.hu/MTI ...................................... Vissza a fő oldalra