18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Eredményes állásbörze

Eredményes állásbörze a XVIII. kerületben
A TÁMOP 1.1.4 "Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban" elnevezésű kiemelt projekt támogatásával megvalósuló, a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt., valamint a Budapest Főváros Kormányhivatala XVIII. Kerületi Munkaügyi Kirendeltsége által közösen rendezett állásbörzén közel 500 fő álláskereső vett részt 2014. május 15-én a Rózsa Művelődési Házban.

Az egész napos rendezvény célja az volt, hogy az álláskeresővé vált emberek számára álláslehetőségeket kínáljon, valamint a meghívott előadók aktuális munkaerő-piaci információkat nyújtsanak.

Ughy Attila polgármester megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata elkötelezett abban, hogy saját eszközrendszerével, szolgáltatásainak felajánlásával elősegítse a megélhetést biztosító lehetőségek számbavételét.
A rendezvény szervezésében aktívan kivette a részét az Önkormányzat 100%-os tulajdonában álló közszolgáltató társaság, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt., amely maga is önálló standdal képviseltette magát nyolc álláslehetőséget kínálva a munkát keresők számára. Emellett - a Társaság által működtetett Vállalkozásfejlesztési Irodán keresztül - tanácsadással segítette mindazokat, akik vállalkozóként kívánnak boldogulni a jövőben.
A rendezvény fő szervezője Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ (BFKHMK) TÁMOP 1.1.4 Projektszervezete és Budapest Főváros Kormányhivatala XVIII. Kerületi Munkaügyi Kirendeltsége volt. A BFKHMK munkatársai az állásbörzén munkavállalási tanácsadással és önéletrajz írással kapcsolatos kérdésekben nyújtottak segítséget az álláskeresőknek. A BFKH XVIII. kerületi Munkaügyi Kirendeltsége vezetője Bocsi Sándor köszöntő beszédében kiemelte a kirendeltség munkaközvetítő tevékenységét, valamint az állásbörzék fontosságát, ahol a munkavállalók és a munkáltatók közvetlenül kapcsolatba tudnak lépni egymással.

A börze keretében az érdeklődőknek lehetősége nyílt tájékozódni a Munkaügyi Központ szolgáltatásairól, a vállalkozások indításával kapcsolatos tudnivalókról és a jelenlévő munkáltatók által felkínált álláslehetőségekről. A Munkaügyi Központ által megszólított mintegy 34 munkáltató és szolgáltató jelent meg majd 1000 álláshely felkínálásával. Az állásbörze után - a munkáltatói fórumon - a munkáltatók az előadások révén információkat kaptak az igénybe vehető támogatási lehetőségekről és az aktuális jogszabály változásokról.
hirek18.hu/MTI ÖS ......................................................................... Vissza a fő oldalra