18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Felesége ellen tüntetett

Botrány: felesége ellen tüntetett a korábbi csepeli polgármester
Nemcsak a balliberális kötődésű könyvesboltokban, könyvtárakban, de még a Nyirő József ellen tüntető MSZP-s polgármester felesége által vezetett könyvtárban is megtalálható Nyirő József valamennyi könyve. Sőt, igazi sztár a székely-magyar író: Uz Bence című regényét például jelenleg nem is lehet kikölcsönözni a Csepeli Munkásotthonból, mert az összes példánya ki van adva - tapasztalta a Csepel.info.
Mint ismert, a Demokratikus Koalíció kezdeményezésére az MSZP-vel közösen tüntettek pénteken Csepelen Nyirő József ellen. A nagyjából ötven-hatvan fős társaság - köztük Vadai Ágnes és Borka-Szász Tamás Gyurcsány-párti politikusok valamint Tóth Mihály, Csepel korábbi MSZP-s polgármestere - a székely-magyar író cenzúráját, és az aznap estére meghirdetett irodalmi est betiltását követelték. Hétfőn a Gyurcsány-párti képviselők Nyirő mellett Wass Albert munkásságát is kifogásolták az Országgyűlés ülésén. A szélsőséges kirohanásairól hírhedt Vadai Ágnes vitte szokás szerint a prímet: ő gyakorlatilag nyilas náci söpredéknek nevezte azokat, akik lehetővé teszik az erdélyi írók megismerését.
A Csepel.info úgy tudja, hogy a volt MSZP-s polgármester felesége által vezetett könyvtár még abban az időben szerezte be a Nyirő és Wass Albert könyveket, amikor a Csepeli Munkásotthon Alapítvány kuratóriumi elnöke Avarkeszi Dezső volt. Igen: ő most a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció elnökségi tagja a nyilas-söpredékező Vadai Ágnes párttársa, és ő az, akinek a segítségével a korábban köztulajdonban álló Csepeli Munkásotthont a Fidesz szerint egy ismeretlen tulajdonosi hátterű offshore-cégcsoportnak játszották át. Az már csak hab a "balliberális Nyirő tortán", hogy Tóth Mihály polgármester maga is vezetője volt a Munkásotthonnak, a jelenlegi vezető, Nagy József pedig két cikluson keresztül volt MSZP-s önkormányzati képviselő. (Az ő "utódja" lett volna Deme Gábor 2006-ban, aki azonban nem tudta megtartani Nagy József helyét.)
Mivel alaposan utánajártunk, a Nyirő József ellen tüntetőknek azt az állítását is könnyen cáfolhatjuk, hogy Radnóti Miklós nevével nem lehet együtt említeni az erdélyi székely írókat. Ahogy az a fotónkon is látható, a XIII. kerületi Radnóti Miklós Könyvtárban Wass Albertet is olvashatunk vagy kölcsönözhetünk, de - lévén fiókkönyvtár - Nyirő József könyvei is mind elérhetők ugyanonnan. Kétségtelen, hogy Radnóti nem szerette Nyirőt, de az is, hogy a magyar kultúra nem jobb- vagy baloldali, ezért nem is lehet a könyvtárakban, művelődési házakban pártpolitikai szempontok alapján cenzúrázni.
A legnagyobb meglepetés azonban a Stop.hu egyik "nyilasozó" cikkének megnyitásakor ért bennünket. A cikk feletti nagy hirdetést ugyanis nem más finanszírozta, mint a Nyirő József könyveit árusító, egyébként pedig rendre balliberális lapokban hirdető Libri.
Gyurcsány Ferenc plágiumbotránya után tehát úgy tűnik, hogy újabb hatalmas pofonba rohant bele a Demokratikus Koalíció és az MSZP az elmúlt napok nácizásával. Tulajdonképpen harsányan nevethetnénk is az eseten, ha ugyanezen pártok nem keltették volna ismét rossz hírünket külföldön, nyilas-pártinak nevezve az ország vezetőit.
Ahelyett, hogy kivették volna a hozzájuk kötődő könyvtárakból, könyvesboltokból Nyirő József könyveit, hogy végre művelődjenek egy kicsit. Rájuk férne.
hirek18.hu/csepel.info ................................................................................................................. Vissza a fő oldalra