18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Felújított templom megáldása

Örömünnepre gyűltek össze a hívek Pestszentimrén
a római katolikus templomban 2012. november 11-én, vasárnap a 10 órakor kezdődött szentmisére, amelynek keretében a felújított templomot Dr. Kránitz Mihály teológia professzor áldotta meg.
Ez a nagy esemény egy évvel az Urnatemtő megáldásának időpontja után következett be, amely egyházközségünk, sőt egész Pestszentimre történetének jelentős állomása lett, hiszen temetője nem volt a városrésznek.
A templom felújítási munkái több hónapon keresztül folytak és ezen hosszú idő alatt az ünnepnapi szentmiséket a templomban nem volt lehetséges megtartani. A hívek három különböző helyre mehettek misére: reggelente a Pestszentimrei Baptistákhoz, délelőttönként a Kastélydombi Általános Iskola aulájába. Az esti miséken pedig a Református Templomban lehetett részt venni.
Az egyházak és az iskola vendégszeretetükkel mindvégig kitartóan segítettek a katolikusoknak. Együttműködésükkel ország-világ előtt jelesre vizsgázták, köszönettel tartozhatunk nekik.
Az Úr megengedte, hogy ez a sokat szenvedett, a világháború idején felrobbantott, nehezen épült, egykor a főváros egyik legszegényebb - ha nem a legszegényebb - híveinek temploma megújulhasson, hogy a teljes megújulás irányába fejlődhessen.
Hála Neki érte! És azért is hála, hogy agilis, hivatásának élő papot adott népének
Gödölle Márton személyében, aki nagy energiával, ügyszeretettel fáradhatatlanul végzi papi munkája részeként a templom bővítését, felújítását - közösségi ház tervezésére is kiterjedt figyelemmel.
Az ünneplő hívekkel együtt ünnepeltek a városvezetők közül:
Dr. Lévai István Zoltán és Csomó Tamás alpolgármesterek, a Városrészi Önkormányzat vezetői közül: Bauer Ferenc és Pándy Tamás alelnökök, Szarvas Attila Sándor önkormányzati képviselő.
A szertartáson részt vett
Szigetvári Imre atya is, aki régebben 10 évig volt plébánosa Pestszentimrének.
Az ünnepi szentmise, a felújított templom megáldási szertartás egy részéről filmet és fotókat készítettünk. A videó itt, a fotók a fő oldalon megtekinthetők.
vivere ........................................................... Vissza a fő oldalra

A videó tartalomjegyzéke

Fejezet

Időtartam

A felújított templom külsejének és tornyának bemutatása

00:00-01:03

Interjú Gödölle Márton plébánossal

01:04-05:54

Részletek a szentmiséből

05:54-15:13

A templom megáldásának szertartása

15:13-18:15

Szertartás befejezése, kivonulás

18:15-19:04