18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Hótemplom

Hótemplom épült Németországban
December utolsó hetében nyílt meg a bajorországi Mitterfirmiansreut falu hóból és jégből épült temploma.
Az ötlet éppen egy évszázados: a cseh határ közelében fekvő hegyi falu lakói 1911-ben építették fel az első "iglutemplomot", mivel nehezményezték, hogy órákat kell gyalogolniuk a legközelebbi, Mauth városában található templomhoz.
A most felépült, közel 20 méter hosszúságú hótemplom 49 ezer köbméter hóból és jégtömbökből áll, és mintegy kétszáz ember befogadására alkalmas. Építési költéségeit százezer euróra becsülik. Eredetileg karácsonyra szerették volna megnyitni, de a szokatlanul enyhe idő hátráltatta az építkezést.
Az épületet, amelyben márciusig számos kulturális és vallási eseményt terveznek, több száz hívő jelenlétében Kajetan Steinbeisser áldotta meg. Wilhelm Schraml passaui püspök azonban úgy rendelkezett, hogy teológiai okokból szentmisét, keresztelőt, esküvőt nem szabad tartani az épületben, csakis imaalkalmakat - írja a The Christian Post.
A Bayerischen Rundfunk január 2-án arról adott hírt, hogy biztonsági okokból ideiglenesen bezárták a december 28-án megnyitott a hótemplomot. A lépésre azért volt szükség, mert a látogatók testhőmérséklete és a szokatlanul enyhe időjárás miatt az olvadás első jeleit, barna foltokat észleltek a hóból készült építmény tetején és tornyán. A jelentés szerint azonban nem fenyegeti beomlásveszély a templomot.
Magyar Kurír ...................................................... Vissza a fő oldalra