18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Ima és zene a Sportkastélyban

Ima és zene Pestszentimrén a Sportkastélyban
A szokványos műsoroktól eltérő program várta a Sportkastély látogatóit Pestszentimrén 2012. október 27-én délután. A színpadról ilyen szavak hangzottak el: gyógyulás, fordulópont, szeretet, Szentlélek, evangelizáció, Jézus vár téged és hasonlók... Istenről szólt a zene, Istenről szólt minden és mindenki.
Természetesen, ezt lehetett tudni előre, hiszen a plakátok, a meghívók, az újságok jó előre hírt adtak a várható sportcsarnokbéli eseményekről.
Azt est megnyitása előtt igyekeztünk utána járni, vajon milyen szempontok motiválták a szervezőket, hogy ilyen "istenes" programot állítsonak össze. Kik a szereplők a színpadon, milyen előadás lesz? Lesz-e kivetítés, hangosítás? A közönség unatkozni fog-e, vagy élvezni fogja az előadást?
A helyszínen megtudtuk, hogy az est főszervezői egyházi közösségekhez tartoznak és mélyen vallásos, Isten-hívő emberek.
Kertész Ferenc az Emánuel Karizmatikus Katolikus Közösségből, Pap István pedig a Szabad Keresztények Egyházába tartozó Agapé Gyülekezetből érkezett.
Céljuk, hogy az Evangélium mindenkihez eljusson, hogy hitet tegyenek az egység mellett és bemutassák a világnak azt, hogy a különböző felekezetek, egyházak és gyülekezetek összefogva képesek egymás mellett kiállni és egy komoly dicsőítésben, istentiszteletben egységet kifejezni. A szívükben érzik, hogy egy családhoz tartoznak.
A program 14 órakor kapunyitással kezdődött, amelyet a megnyitó beszéd követett 16 órakor. Majd a Szentlélek hívása, azután "Jézus téged hív és vár", később elmélkedés a zene szárnyán műsor következett. Nem maradt ki az öröm, az élő Ige, ima megtérésekért-szabadulásokért-gyógyulásokért, és más Istenhez emelő műsorszám. Nagyszerű hangosítással és kivetítéssel késő estig tartóan szervezték meg a programot.
A főszervezőkkel történt beszélgetésünket a mellékelt videóban közöljük. Itt megtalálható Kertész Ferenc megnyitó beszéde is, továbbá Csiszér László és zenekarának előadása - ízelítőül, amelybe a közönség is együtténekléssel felállva bekapcsolódott.
vivere ........................................................... Vissza a fő oldalra