18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Ingyenes kórházi vizsgálat

Ingyenes kórházi kivizsgálásokra került sor
a Jáhn Ferenc Dél-pesti Kórházban 2013. április 27-én. Jelentkezhetett, aki csak akart, nem kellett hozzá még beutaló sem. A hirdetmények szerint reggel 8 órától 16 óráig szűrték a jelentkezőket, de még 17 óra körül is ellátták a megjelenteket. Mindenek előtt szív-vizsgálatot (kardiológia) ajánlottak, amely EKG-ből, vérnyomás mérésből és orvosi sztetoszkópos vizsgálatból állt. Lehetőség nyílt további vizsgálatok kérésére is: diabetológiát (laboratóriumi gyorsteszt: vércukor-mérés, koleszterinszint-mérés), szemészetet (látásélesség, szemnyomás mérés, szemfenék vizsgálat), orr- fül- gégészetet (szájüregi-, garati-, gége elváltozások szűrése), tüdőszűrést, légzésfunkciót, bőrgyógyászatot (melanoma szűrés), belgyógyászatot (anyagcsere vizsgálat, testösszetétel analízis) is igénybe lehetett venni. Mindjárt a kórház főépületének bejáratánál kellett jelentkezni, kitölteni a vizsgálat-kérő lapot, majd a TAJ kártyás épületen belüli ablakoknál folytatódott a regisztráció.
Nagy tömeg gyűlt össze. Már reggel 7 órakor a portáig kígyózó hosszú sor várakozott és a tumultus délutánra sem csökkent jelentősen. Minden folyosón, minden ajtó előtt hosszú tömött sor várakozott. Minden pad, minden ülőhely foglalt volt.
Többen látni vélték a kórház főigazgatóját, Dr. Ralovich Zsoltot és Ughy Attila országgyűlési képviselőt, a XVIII. kerület polgármesterét, az egészségnap fővédnöket - miközben látogatást tették a rendelési időben.
A kórházi dolgozók rendkívül kedvesen, szivélyesen bántak a páciensekkel. Még vízzel is kiszolgálták a szomjazókat.
Vizsgálat végén az orvosok és ápolók fáradhatatlanul mindenkinek instrukciókat adtak, elmagyarázták a mért eredményeket és mindenki megkapta a leletét is.
Számos nyomtatott információt: mappát a kórházi osztályok vezető orvosainak nevével, diabetikus recepteket, vérnyomás mérési naplót és más dolgokat is osztottak ingyenesen.
vivere ................................................................ Vissza a fő oldalra