18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Kanizsa József könyvbemutatója

Kanizsa József könyvbemutatójára
került sor 2014. szeptember 22-én a Körösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ-ban (a "KÖSZI Kő-Café"-ban) délután 17 órai kezdettel. A Meghívó alapján két jubileumi, 2014-es frissen megjelent könyv bemutatójára készülhetett a nagyérdemű mintegy 100 fő érdeklődő közönség. Az egyik a Varázsos, ezerarcú Budaörs, a másik pedig Naszályi pillanatok címet viselte. Mindkét kötet verseket, prózákat és a szerző fotóit is tartalmazza. Kellemes meglepetésként ért mindenkit, hogy a szerzőnek egy harmadik kötete - a Karácsonyfa és a tündér - ugyancsak idei friss kiadásként, még ha csak érintőlegesen is, de szintén "terítékre" került ezen az estén. Ez a könyv Vörös Édua színes ceruzával, krétával, pasztell krétával, akvarell ceruzával és tempera festékkel kifesthető rajzainak nyomatait is tartalmazza.
A műsor vezetője
Németh Nyiba Sándor költő, zeneszerző, olimpikon, a Civil Rádió szerkesztő riportere volt. A műsorban közreműködtek: Király Lajos író, költő, műfordító, a Magyar Kultúra Lovagja, a Krúdy Gyula Irodalmi Kör elnöke, Tárkányi Imre költő, színikritikus, a Magyar Kultúra Lovagja, Tálas Ernő a Svéd Királyi Operaház tenoristája, Homolovics Klaudia diák és Kerék Benjamin Dominik gitárművész.
A műsorvezető azzal kezdte, hogy kijelentette: "azért vagyunk most itt, hogy egy kiváló embert bemutassunk nektek... természetesen egy olyan embert, akit mindannyian ismertek, hiszen nem egy-kötetes költőről beszélünk, hanem 43 kötete jelent meg! ...egy élő legenda, Kanizsa József."
Azután bemutatta és méltatta a közreműködőket.
A műsor Tálas Ernő
Elindultam szép hazámból című dal eléneklésével kezdődött.
Azután Kanizsa József verseinek felolvasásában Király Lajos, Tárkányi Imre és maga a szerző is közreműködött. Németh Nyiba Sándor megzenésített változatait pedig felvételről szólaltatták meg. A versfelolvasásnak volt egy igazán üde színfoltja is: a diák Homolovics Klaudia, aki a mikrofonhoz lépve a
Naszályi pillanatok kötet Gyermekverseiből 4 költeményt olvasott fel és ráadásként elénekelte a Még azt mondják, nem illik című dalt.
Az irodalmi részben sok érdekes dolog elhangzott. A szerző a Naszályi pillanatok kapcsán - többek között - személyes vonatkozású dolgokat is megemlített.
A könyvismertetőn jelen volt a zene is Tálas Ernő operaénekes, Kerék Benjamin Dominik gitárművész és Németh Nyiba Sándor költő, zeneszerző jóvoltából.
A sok-sok elhangzott szép vers közül most ide idézzük a Naszályi pillanatok kötet Gyermekverseiből az
Énekel a fecske című kedves költeményt:

Énekel a fecske

Csicsereg, ficsereg,
énekel a fecske,
cikázó szárnyával
az eget átszelte.

Száll játékosan,
vígan énekelve,
nem gondol Afrikára,
távoli hegyekre.

Csicsereg, ficsereg,
boldog a fecske.
Magasan még a Nap
messze az este.

Igyekeztünk a könyvismertető est valamennyi eseményét alábbi fotógalériánkban és filmünkön megörökíteni.

...

vivere ........................................................................................................................ Vissza a fő oldalra