18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Keresztes hadjárat

Magyarországot védi az egyik amerikai konzervatív lap:
Marion Smith: Keresztes hadjárat Magyarország ellen című, a National Review Online-on, március 5-én megjelent írása.
A bal oldali és liberális politikai erők összevont támadást intéztek Magyarország ellen számos nemzetközi sajtóorgánumban. A lejárató és agresszív támadás célja, a jobb közép magyar kormány megbuktatása és egy új bal oldali politikai elit hatalomra segítése nem csak nálunk, de az egész közép-európai térségben.
"A Washington Post-ban jelent meg az előző héten az a cikk, amelyben a korábbi budapesti amerikai nagykövet, Mark Palmer, valamint Gati és egy másik magyar emigráns professzor, Haraszti Miklós érvel a mellett, hogy a magyar demokrácia sanyarú helyzete végett a hidegháborús időkben sugárzott Szabad Európa Rádió adásaihoz hasonló sugárzást ajánlott visszaállítani Magyarországra."
Mindezt pedig egy olyan országról mondják, amelyik a NATO tagjaként a végsőkig kitartott az USA mellett Afganisztánban.
"Mindazonáltal Palmer, Haraszti és Gáti érvel a mellett is, hogy Magyarországon a szólásszabadság és a demokrácia veszélyben van."
Vádolják a Fideszt és Orbán Viktort azzal, hogy megszüntették a sajtó- szabadságot, mivel a CNN hírcsatorna kikerült az egyik kábel szolgáltató választékából és nem újították meg a Klubrádió sugárzási licencét sem. Természetesen számos ellenzéki rádió és televízió sugároz ma is az országban, nem beszélve a korlátlanul működő és virágzó internetes és nyomtatott sajtóról. Egyértelmű, hogy ezek a vádak igaztalanok és kifejezetten a tradicionális keresztény értékeken nyugvó konzervatív magyar kormány lejáratására törekednek, - jegyzi meg Vernon Lowe is.
A Magyar Alkotmány többek közt védi a hagyományos keresztény értékeket, a férfi-nő kapcsolatán alapuló családot, az emberi életet a fogantatásától kezdve, a magyar fizetőeszközt és a magyar gazdaságot. Ez elegendő okot szolgáltat Brüsszelnek és Amerikának a bosszúságra. Elgondolkodtató tehát, hogy milyen értékek mentén elkötelezettek a magyarokat támadó álláspont képviselői. Miért nem a nagyobb halakkal és a valóban diktatórikus államokkal foglalkoznak Amerikában, mint például Szíria, Venezuela, Kína?
A cikk írója átfogó és őszinte elemzéssel világít rá a visszásságokra és az okokat keresi.
Az eredeti angol alapján az oldalt összeállította: presster ................................. Vissza a fő oldalra