18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Két napos majális a kerületben

Két napos majális-sorozat a XVIII. kerületben
A kerületben két napon át ünnepelték az emberek a 2014. május elsejét. Már április 30-án elkezdőtött az utcai fesztivál Perstszentimrén a Vasút utcában, majd másnap Pestszentlőrincen két helyen is ünnepeltek. Az Új Tündérkert Étterem parkjában zajlott a már hagyományos VI. Gépmajális és Kiállítás, a Bókay-kertben pedig 2 színpadon is előadások voltak.

Rock Majális
nevet adták a Pestszentimrén a Vasút utcában szervezett utcai fesztiválnak. A színpadot a tüzép előtt állították fel. Eredetileg április 30-án 15 órai kezdési időpontot terveztek, de az eleredt eső miatt kicsit később indult a program: fiatal tehetségek bemutatkozása, LOPAKODÓK (Joe Satriani, Jimmy Hendrix), P.I. Helyszínelők, RECTONES Kis Tibivel, PERGE BLUES-ROCK BAND.
Képgalériát és a hangulatos előadásokból ízelítőül egy videót is mellékelünk.

...

VI. Gépmajális és Kiállítás
Az Új Tündérkert Étterem kertjében az idei május elsején már hatodik alkalommal rendezték meg a Hoffher-Dutra Emléktársaság kezdeményezése nyomán a gépbemutatóval - első sorban traktorok - egybekötött május elsejei ünnepséget. Az idén Ughy Attila XVIII. kerületi és Gajda Péter XIX. kerületi polgármester volt a szónok, az ő kezükből vehették át a kitüntetettek az oklevelet, a polgármestereknek szólt a taps, amikor a traktor ülésébe beülve elindították a masinát, megnyitották a gépbemutatót.
A szép számban megjelent ünneplő közönség soraiban láthattuk
Kucsák László országgyűlési képviselőt és Vinczek György XIX. kerületi alpolgármestert is.
Mellékelt fotógalériánkból jól látható a nagyszerű hangulat és a bőséges, sok féle kiállított termék és különleges szolgáltatások. Mellékelt videónkban egy ritkán látható motorkerékpárt és tulajdonosát mutatjuk be, és régi gép-szerető szakemberekkel beszélgetünk.

...

Majális a Bókay-kertben
A szórakozni és ünnepelni vágyók május elsején nagy létszámban keresték fel a Bókay-kertet. Bizonyára nem is csalódtak. Sem a felnőttek, sem a gyerekek. Két színpadon olyan fellépők is szerepeltek, mint az Anima Sound System, Ladánybene 27, Péter Szabó Szilvia... A lufik, hinták, édességek és más bazárok a gyermekek szórakoztatásáról sem feledkeztek el.
Képgalériát és videót mellékelünk.

Kattintson a képre!

...

Az oldalt írta és szerkesztette: vivere ................................................................................ Vissza a fő oldalra