18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Kláris Antológia

Kláris Antológia bemutatója
2014. november 18-án a Fáklya Klub épületében működő Élhető Világ irodalmi klubban mutatták be, a KLÁRIS ANTOLÓGIA 20. (jubileumi) kötetét. A terem megtelt érdeklődőkkel, az ország különböző részéről jöttek az alkotók, írók, költők. Az est házigazdája Kendéné, Regényi Ildikó, az irodalmi klub vezetője volt.
Nyitó műsorszámként,
Farsang Károly előadásában (a cappella) a "Vadvirágos tarka rét" című édes-bús magyarnóta hangzott el, majd az URÁNUSZ Kiadó vezetőjével beszélgetett Regényi Ildikó.
dr. Györgypál Katalin röviden ismertette az Antológia 20 év alatti fejlődését, és a jelenlegi kötet tényadatait, miszerint a jubileumi Antológiában 147 szerző 378 oldallal jelent meg. Érdekes statisztikával szolgált, az alkotók életkori szóródásáról is, pl.: hogy a legidősebb alkotók 90-94 évesek.
Bemutatta a jelen lévő
Szabados István festőművészt, aki a könyvborító képét, a -"Kláris köszöntő" - című festményt készítette.
A kép keletkezéséről, tartalmáról alkotója beszélt.
E bevezetése után, a jelenlévő szerzők, alfabetikus sorrendben felolvastak az Antológiában megjelent műveikből.
A témák és előadásmódok változatossága színessé, érdekessé tették az estét, a hallgatóság érdeklődéssel figyelt, és a tapsok intenzitása egyben értékelés is volt.
Az est másik énekese
Szöllösi Dávid, mandolin játékával és énekszámaival emelte az est hangulatát. Az ismert operett betétet, "A vén budai hársfák" és a régi, nagy slágert: "Veled is megtörténhet egyszer" az érzelmes nosztalgiázó közönség együtt dúdolta az előadóval.
Befejező műsorszámként
Barta Erzsébet előadóművész, Tóth Árpád: Jóéjszakát című versét szavalta. Előadását a lelkes közönség hosszan tartó tapssal köszönte meg.
Ezután kötetlen beszélgetések, gratulációk hang-kavalkádja töltötte be a termet.
A láthatóan jó hangulatú est, sikerélménnyel gazdagította az alkotókat és a hallgatóságot.
Írta: Kreischer Nelly (Érd, 2014. november 20.) ............................. Vissza a fő oldalra

A filmet készítette: Kreischer Nelly