18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Környezettudatos megoldások

Környezettudatos megoldások alkalmazása a XVIII. kerületben
Befejeződött a Kapocs Általános és Magyarangol Két Tannyelvű Iskola megújuló energia alapú áramtermelés fejlesztése a XVIII. kerületben. A beruházás keretében Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata 31,8 millió forintot fordított az iskola napelemes rendszerének kialakítására.
Fontos tudni, hogy a most befejeződött fejlesztés nem egyedülálló a kerületben. A Budapest XVIII. kerületi Eötvös Loránd Általános Iskolában jelenleg zajló fejlesztéssel együtt ez immáron a hetedik megvalósuló napelemes intézményi beruházás a kerületben. Az Önkormányzat vezetése mindig is kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos megoldások alkalmazására, a fejlesztések fenntarthatóságára. Elkötelezett munkánk eredményeként a korábban már korszerűsített intézmények után - az idei év végén, a következő év elején - több mint 10 további intézménynél kezdődnek energetikai megtakarításokat célzó beruházások.
A beruházás keretében egy 151db napelemből és 2 db inverterből álló rendszert telepítettek az iskola tetejére. Ennek eredményeként lehetővé válik, hogy az iskola a teljes elektromos áram igényét a napelemes rendszer által megtermelt energiából tudja biztosítani.
A fejlesztések hatására a megújuló energiahordozó bázisú villamosenergia-termelés éves szinten várhatóan 39,5 MWh (142,2 GJ) értékkel fog növekedni, míg az intézmény üvegházhatású gázkibocsátása éves szinten 39,92 tonnával fog csökkenni.
A projekt azonosító száma: KMOP–3.3.3-13-2013-0119.
A támogatás összege: 31.817.564 Ft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
A Budapest XVIII. kerületi Kapocs Általános és Magyar-angol Két Tannyelvű Iskola megújuló energia alapú áramtermelés fejlesztése
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
Cím: 1184 Budapest, Üllői út 400.
hirek18.hu/MTI ÖS .............................................................................................................................. Vissza a fő oldalra