18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Kosárlabdagála

2011 MALÉV Kosárgála
címmel ünnepi sportbemutatót rendezett a MALÉV Kosárlabda Szakosztály vezetősége 2011. december 16-án 18 órai kezdettel a XVIII. kerületi Vilmos Endre Sportcsarnokban. Az évenkénti Kosárlabdagála hagyománnyá lett kerületünkben, az idei már az ötödik ilyen esemény volt. Felvonultatták mind a hat csapatukat, sőt még az "öregfiúk" és anyukák-apukák is kiegészítették a sort...

2007-ben volt az első MALÉV Kosárgála és azóta minden évben megrendezik ezt a parádés, nagyobb figyelmet megérdemlő sportbemutatót.

A kosárlabdát egyszerre csapatonkét 5-5 ember játssza. Az ellenfél 305 cm magasan lévő kosarába, gyűrűjébe kell juttatni a labdát, ezért a kosarasok többnyire a fűből erősen kinőtt termetűek sportja. A kosárlabda a "finom sport" és "intelligens sport" néven híresült el. Tilos az ellenfelet még csak megérinteni is. A szándékos gorombaskodókat a mérkőzésvezetők azonnal kitiltják a játékból. A magasabb minősítésű - pl. NB I-NB II. - mérkőzések káprázatos labdakezelést, csapatjátékot és kosárdobást, gyakran "csont nélküli" (azaz a gyűrű mögötti palánk érintése nélküli), esetleg "zsákolással" elért pontszerzéseket mutatnak be. A "ziccerek" (futásból elért kosár-dobások) is nagyon látványosak. A szóhasználatot pedig átvette a köznyelv.

Az idei gálán
Bobos Csaba szakosztályvezető megnyitó beszéde után név szerint is bemutatta a csapatokat és a legjobb játékosoknak - korosztályonként - díjakat adott át.

Az egyes korosztályok egymás ellen alakítottak 2-2 csapatot és rövid játékkal szórakoztatták a vendégeket:
a kezdő korosztály 8-13 évesek,
a "Kengeuru" (U11 és U12) korosztály maximum 11 évesek, illetve maximum12 évesek,
a Kadet csapat 15-16 évesek,
a Juniorok 17-18 évesek.

Ezek után a szülők (külön-külön a papák és mamák) dobóversenye következett.
Az ELIT öregfiúk és az NB II-es nagy csapat folytatta a sort, és
a 3 pontos dobóverseny, valamint
a zsákolóverseny zárta a bemutatót.
Írta: vivere .................................... Vissza a fő oldalra

Videó-montázs: vivere