18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Közmeghallgatás

Közmeghallgatás volt Budapest Főváros Önkormányzatban
Már 2011. november 30-án megjelent a hír, hogy közmeghallgatást tart a Fővárosi Közgyűlés december 14-én szerdán 18 órai kezdettel a Közgyűlési teremben (Budapest, 1052 Városház u. 9-11. I. emelet). Azt kérték, hogy az állampolgárok kérdéseiket - amennyiben kérdezni akarnak - írásban tegyék fel előzetesen és az Ügyfélszolgálati Irodában (V. kerület Bárczy I. u. 1-3.) lévő urnában helyezzék el decemben 13-ig, vagy postán is (1840 Budapest címre) elküldhetik.
A meghallgatáson mintegy 150-200 fő érdeklődő állampolgár jelent meg, akiket a Fővárosi Képviselő Testület vezetői - Tarlós István főpolgármesterrel az élen - fogadták. Jelen voltak még - többek között - Pokorni Zoltán, Rogán Antal, Ughy Attila országgyűlési képviselők is, valamint a Főpolgármesteri Hivatal szakemberei, akik közreműködtek a beérkezett kérdések megválaszolásában.
A kérdések nagy számban érkeztek. Volt olyan állampolgár is, aki egymaga 18 kérdést fogalmazott meg, sőt a rekerdot több mint 20 kérdéssel érték el. A válaszadás gyakorlata úgy alakult, hogy ha a kérdést benyújtó állampolgár jelen volt, akkor szót kapott, majd követte a válaszadás. Ha nem volt jelen a kérdés benyújtója, akkor a helyszínen nem foglalkoztak az üggyel, hanem írásban küldték el a kérdezőnek a választ.
A fővárosi élet csaknem valamennyi területét érintő kérdés gyűlt össze. Mellékelt videóinkon részleteket közlünk a kérdésekből és a válaszokból egyaránt.
Talán az egyik legérdekesebb és legmegragadóbb téma egy négy gyermekes virágárus anya küzdelme két négyzetméternyi virágárusi asztalának elhelyezéséért.
Írta: vivere ................................................................ Vissza a fő oldalra