18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Madrid

Madridi Ifjúsági Világtalálkozó
2011. augusztus 16-21. (A hirek18.hu ajánlja az érdeklődők figyelmébe a http://madrid2011.hu oldalt.)
Azért jöttünk ide dolgozni, hogy mindenkivel megoszthassuk a világtalálkozó élményét - mondják azok a fiatalok, akik önkéntes sajtómunkásként dolgoznak Madridban az Ifjúsági Világtalálkozón. Őket kérdeztük arról, mi is lesz a munkájuk, és hogyan telnek napjaik a találkozó helyszínén.
Kikből tevődik össze ez a csapat?
Összesen négyen - Gőbel Balázs és Noémi, Simon Tamás és Huszár Domonkos - jöttünk ide azért, hogy mindenkivel megoszthassuk a világtalálkozó élményét. A megosztás szó szerint értendő, ugyanis mi elsősorban a közösségi médiáért felelünk, tehát a Facebook és Twitter oldalakon tájékoztatjuk folyamatosan az embereket, illetve az IVT hivatalos honlapját is rendszeresen frissítjük. Mindezek mellett még egy videoblogot is csinálunk az Ifigödöllő filmes csapata (TV ShoeShine) közreműködésével, ahol naponta bejelentkezünk, és megmutatjuk a nézőknek, mi is történik valójában Madridban.

Úgy tudjuk, hogy a sajtóközpontban fogtok dolgozni. Mikortól él ez a központ, és mi lesz ott a ti feladatotok?

Nem egészen a sajtóközpontban, hanem egy sokkal izgalmasabb helyszínen, egy minden technikai eszközzel felszerelt buszból fogjuk tudósítani követőinket a találkozó ideje alatt. A busz belülről teljesen úgy néz ki, mint egy modern iroda: légkondicionált, van internet-hozzáférés, illetve számos laptoppal is elláttak minket! A feladatunk leginkább annyi, hogy folyamatosan, tehát percről percre ellássuk információval a zarándokokat és az otthon maradottakat egyaránt: a zarándokoknak segíteni fogunk abban, hogy minél több, nekik való programra eljussanak (ilyen például a péntek esti iCat-rendezvény, ahol az egyház és a közösségi hálók kapcsolatát fogjuk megvitatni), az otthon maradottaknak pedig folyamatosan küldeni fogjuk a fotókat, videókat és élménybeszámolókat, hogy így ők is részeseivé váljanak a találkozónak.

Hogyan telik most, az események megindulása előtt a napotok?

Már keményen beindult a munka: reggel 9-10 körül érünk be az irodánkba, és rögtön belépünk az IVT Facebook-oldalára, hogy lássuk, mennyien nézték meg az anyagainkat az éjszaka alatt, aztán beosztjuk a napi teendőinket: Nonó fordítja az aktuális híreket, és feltölti őket a Facebookra; Bazsi a vadonatúj Twitter-oldalt kezeli; Domi a videoblogot csinálja minden erejével; Tomi pedig az IVT-honlapot frissíti, és amolyan főszerkesztőként felügyeli a többiek munkáját. Délután egykor elmegyünk ebédelni, majd visszajövünk és kora estig folytatjuk a munkát. Utána pedig általában városnézéssel egybekötött vacsorázásba csapunk, majd éjfél körül hazaérünk az IFEMA-csarnokba, ahol többezer önkéntessel együtt lakunk.

Ti mit vártok legjobban a találkozóból?

Először is szeretnénk, ha az IVT iránti hazai érdeklődés még élénkülne egy kicsit – ezt mi elsősorban a Facebook-adatokból érezzük, ezért most leginkább a "lájk"-okat várjuk: azaz ha valaki Facebook-felhasználó, egy kattintással bejelölheti, hogy "tetszik" neki az oldalunk, ezáltal pedig állandóan értesülni fog az IVT legfrissebb történéseiről és a zarándokok életéről. Ha pedig magát a találkozót nézzük, leginkább a már felemlegetett iCat-rendezvényt várjuk, hiszen mivel mi is a közösségi oldalakkal foglalkozunk, nagyon is érdekel minket, hogy az egyház mit gondol az ilyen eszközökről! Egy tízezer fős csarnokban zajlik majd az esemény, és folyamatosan követhető lesz itthonról is. Reméljük, hogy minél több magyar zarándok is ellátogat oda - hiszen az a legjobb az ilyen alkalmakban, hogy együtt élhetjük át!

Magyar Kurír ................................................. Vissza a fő oldalra