18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Magyarország cukormentes tortája 2012

Magyarország cukormentes tortája 2012
Augusztus 20-ra készül az ország - Magyarország tortája, Magyar ízek utcája - Zila László cukrász (XVIII. kerület Zila Kávéház Krisztina Cukrászda) az idén először kínálja az egressel készített újszerű cukormentes almatortáját a Parlament Vadásztermében, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának sajtótájékoztatóján 2012. augusztus 14-én.
A torta elnyerte a
Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország cukormentes tortája versenyt. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kezdeményezésére és felügyelete alatt, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közreműködésével egy szakmai zsüri, Mautner Zsófia a Chili & Vanilia blog szerzőjének elnökletével választották ki számos torta közül a Zila Kávéház Krisztina Cukrászda cukormentes almatortáját.

Augusztus 20-a az államalapítás évfordulója, Magyarország születésnapja. Az ünnepeltet születésnapi tortával köszöntjük.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága hagyományosan idén is felkérte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületét "Magyarország Tortájának" megalkotására. A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdette ki az idei győztest: a Szabolcsi Almás Máktortát, Pintér Zsolt veszprémi cukrászmester alkotását.
"A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az egészségtudatos és korszerű táplálkozás melletti elköteleződés jegyében, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kezdeményezésére és azzal együttműködésben idén meghirdette a "Magyarország Cukormentes Tortája" pályázatot is, melynek győztese a CUKORMENTES ALMATORTA EGRESSEL, a budapesti Zila Cukrászdából.
A nagyközönség számára mindkét tortát augusztus 14-én, a Parlamentben szervezett sajtótájékoztatón mutattuk be, majd augusztus 20-án, nemzeti ünnepünkön mindenki megkóstolhatja, országszerte több mint százötven cukrászdában, valamint augusztus 19-20-án a budai rakparton, a Magyar Ízek Utcájában."
(Forrás: www.cukraszat.net)
hirek18.hu/MTI ................................................................ Vissza a fő oldalra


Teljes képernyőVisszaPlayTovább