18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Majális

Majális Pestszentlőrincen
Pestszentlőrincen 2013-ban is - az előző évekhez hasonlóan - két helyen zajlott a május elsejei ünnepség. Az Új Tündérkert Étterem Nosztalgia Cukrászda és Kávéházban és a Bókay-kertben. Mindkét helyen a szó szoros értelmében "zajlott". A Tündérkertben a traktorok beindítása és vonulása, a Bókay-kertben pedig a két színpad hangszóróinak dübörgése és a ringlispilek utasainak sikoltozása "zajlott" - igazi majálisi hangulatban és verőfényes napsütésben.
A program mindkét helyen egész napos volt.
A Tündérkert-ben 10 órakor volt az ünnepélyes megnyitó. Beszédek hangzottak el. Szigeti Csaba házigazda, az étterem tulajdonosa nyitotta meg az
ötödik jubíleumi gép-majálist, majd Kucsák László országgyűlési képviselő, a XVIII. kerület alpolgármestere mondott köszöntőt. Nagy örömét fejezte ki, hogy a szomszéd kerület, Kispest is képviselteti magát és átadta a szót Vinczek György Kispest alpolgármesterének.
A Hoffherr család hagyományait így mindkét kerület együtt ünnepelhette a Vöcsisekkel, gépgyűjtőkkel, a traktorgyári hagyományokat ápoló civilekkel és magán emberekkel, akik belföldről a szélrózsa minden irányából érkeztek, sőt még külföldről is. A sok-sok traktoroson kívül több kézműves, arcfestő és árus is jelen volt portékéjukkal együtt. Mindegyiküket nehéz lenne felsorolni, de néhányukkal szót tudtunk váltani. Így például Mikulka István autószerelővel, aki Szlovákiából, Bátorkesziből érkezett. Ugyancsak módunk volt beszélgetni Túri Attila üzemmérnök esztergályos mesterrel, aki Ceglédről jött erre az együttlétre. Egy üzemképessé tett családi "ereklyét", egy miniatűr gépet hozott magával bemutatásra - nagy sikert aratott vele. (Részletek a videóban találhatók.) Mikrofonhoz lépett még Dr. Hencz Károly, a gödöllői Szent István Egyetem tanára és Heilauf Zsuzsa kerületünk történész-muzeológusa is.
A Tündérkert egész napi programja megtekinthető
itt.

Új Tündérkert traktoros fotógaléria

Bókay-kert 2013. május elsejei főbb programjai színpadonként (Nagyszínpad és Fesztivál Színpad) megtekinthető itt.

Bókay-kert 2013. május 1. fotógaléria

Az oldalt írta és szerkesztette: vivere .................................................................................. Vissza a fő oldalra