18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Megújult a gyógyszertár

A Szentimrei Diána Gyógyszertár
a főváros XVIII. kerület Pestszentimre városrészében a Nemes utca 16. szám címen található. Régi, több évtizedes patikája ez az itt lakó embereknek - ha nem is ez volt a neve mindig. Itt vették meg orvosságaikat a ma emberének a szülei, a nagyszülei, meg talán még a dédi is...
Most új inget, új nyakkendőt és új öltönyt kapott a patika! Színeset. Zöld és kék logókat - fehér alapon. Meg teljesen átrendezték az eladóteret. Közvetlenség és vidám hangulat árad belőle. Már a látványtól is gyógyul a beteg.
A gyógyszerészek jó előre szóltak, - a nyugtákra is rányomtatták - hogy február 16-tól zárva tartanak. A lakosság megtudhatta, hogy előre láthatóan két hétig felújítási munkákat fognak végezni. Igazuk lett. Március elsején a belső terek sikeres felújítása után - bár két nappal korábban is üzemeltek már - hivatalosan a vezetőség szalagátvágó ünnepséggel meg is nyitotta a gyógyszertárat a vásárlók előtt. A nyílászárókat is kicserélték, csupán a homlokzat külső felújítása várat még magára, amelyet az EU- s pályázatok pénzének felhasználásával a városrész átépítésével együtt fognak a városvezetők felújíttatni.
A patika a BENU hálózat mintegy 140 gyógyszertárának egyike. Nem régen vezették be a brand-et, de ma már, ha valaki meglátja egy gyógyszertáron a BENU feliratot, az tudhatja, hogy mit várhat ott el. Milyen kiszolgálást, milyen minőséget. Az a szándék van benne, hogy ne csak a betegek látogassanak be, hanem azok is, akik az egészségüket szeretnék hosszabb távon megőrizni. Az étrend kiegészítőket, a vitaminokat, a gyógyvizeket és a gyógyteákat szabad polcokon a vevők közvetlenül megnézhetik, összehasonlíthatják tulajdonságaikat, áraikat. A gyógyszerészek elöl pedig leszerelték az üveg-elválasztókat. Így közvetlenebb a kapcsolat az emberekkel, de a polcok közé is könnyen ki tudnak menni, hogy segítsenek és konzultálhassanak. A szabad polcokon számos termék elérhető még: szépségápolási, kozmetikai cikkek, kenőcsök,
krémek, baba-mama termékek és sok minden más, amelyek beszerzéséhez nem szükséges orvosi vény és nem minősül gyógyszernek.
Már tavaly elkezdték a BENU Gyógyszertárak átalakítását. Közel húszat sikerült felújítani a fenti szempontok szerint. A XVIII. kerületben is található közülük még egy - a Thököly úti rendelő intézetben. (Tekintse meg az ott készített képeinket:
1. 2. fotó: Víg László) Soroksáron, a közeli Auchanban lévő gyógyszertárra pedig remélhetőleg még az idén sor kerül.
vivere ........................................................................... Vissza a fő oldalra