18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Megújult a Metropol

Megújult a Metropol
2012. április 2-től frissítették az újság küllemét, a példányszámát pedig - jóllehet eddig is a legnagyobb példányszámú országosan megjelenő napilap volt - 100 ezerrel megemelték, és negyven újabb városban jelentetik meg. Az új, "letisztultabb külsővel egységesebb, olvasóbarát formát" akartak létrehozni. A lap eredetileg Metro címmel jelent meg 1988-ban. Ekkor még csak budapesti kiadása volt, országos terjesztése 2001-ben kezdődött. Vidéken eddig a megyeszékhelyeken jelent meg, de mostantól kezdve további 40 nagyobb városban is elérhető a lap. Az április 2-i szám 2. oldalán közölnek egy térképet, amelyen feltüntették mind az 59 települést, ahol napvilágot lát ez az újság, amely "eddig is a legnagyobb példányszámú országos napilapnak számított a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség auditált adatai szerint..." A térképen szemügyre véve a terjesztésbe bevont ujabb településeket úgy tűnik, mintha sűrűsödési területek alakultak volna ki. Természetesnek tartható, hogy a főváros környéke ilyen. Ugyanakkor érdekes, hogy az ország dél-keleti része számos újabb településsel - Szarvas, Szentes, Gyula, Orosháza, Hódmezővásárhely, Makó - is karakterisztikus ebből a szempontból.

Április másodikán
Erdei Tamás főszerkesztővel lefolytatott telefon-interjúnkból megtudtuk, hogy a terjesztésbe bevont újabb települések kiválasztásánál a népességet és más egyéb mutatókat is figyelembe vettek. Azt is elmondta a főszerkesztő, hogy bár ingyenes az újságjuk, de öneltartóak, sőt jelentős nyereséget is magukénak tudhatnak. Gazdasági eredményük a hirdetésekből jön létre.

A 100 ezres példányszám emeléssel a
Metropol "egymaga fog rendelkezni közel akkora példányszámmal, amennyivel az országos közéleti napilapok remittenda nélkül együttvéve (Blikk, Bors, Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet)... A letisztult, könnyed és modern külső Al Trivino munkáját dicséri, aki többek között a The Sunday Times és a The New York Times hasábjainak megújításán is dolgozott." - Olvashatjuk a Metropol Business-ben.
vivere ..................................................................................... Vissza a fő oldalra

2. képünkön a régi, 3. képünkön az új címoldal van szólóban