18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Mindennapokban hasznosítható tudás

A mindennapokban hasznosítható tudás
Sikerrel zárult a kulturális és közgyűjteményi szakemberek továbbképzése a XVIII. kerületben, egy TÁMOP pályázati támogatással.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata 13 594 350 forint (százszázalékos) támogatást nyert el a "Tudás-Vágy" Budapest XVIII. kerülete közművelődési és közgyűjteményi szakembereinek továbbképzése projektre (TÁMOP 3.2.12-12/1/KMR–2012-0005), amely két éve indult útjára, és most 2015. 03.31-én zárult.
A projekt keretében az önkormányzat két intézményében képezték tovább a közalkalmazotti munkaviszonyban lévő, közép- és felsőfokú végzettségű kulturális szakembereket. A Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) és a Kondor Béla Közösségi Ház közösségi, művelődésfejlesztési funkciókat, míg az utóbbi intézményhez tartozó Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény múzeumi és helytörténeti feladatokat lát el.
A megvalósítási időszakban 16 szakember továbbképzésére nyílt lehetőség.
A projektben szerepelt három közös, ötféle felsőfokú szakirányú továbbképzés, háromféle OKJ-s és egyéb szakmai akkreditált tanfolyam is. A pályázat segítségével a két intézmény sikeresen teljesítette a közművelődési, illetve a közgyűjteményi területen kötelező szakmai továbbképzéssel kapcsolatos előírásokat, melyre más forrásból nem tudtak volna pénzt előteremteni.
hirek18.hu/MTI ÖS ................................................................ Vissza a fő oldalra