18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Mindenszentek és halottak napja 2014

Mindenszentek, halottak napja a családban
Megjelent a Magyar Katolikus Családegyesület "Családi ünnepeink" című füzetsorozatának legújabb, mindenszentek és halottak napjával foglalkozó kiadványa.
"Ferenc pápa sokszor beszél arról, hogy mennyire fontos az emlékezés. Az egyház és a család is ígéret és emlékezés - mondja. - November hónapja jó alkalom arra, hogy a család régi, elsárgult fényképeket vegyen elő, fölidézzék azok alakját, akiknek a léte ott van bennünk is, akik hozzánk tartoztak, és most is hozzánk tartoznak, akikért imádkozni tartozunk. Mindegyikük: egy-egy láncszem saját családjában, akin keresztül tovább áramlik az élet."
Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke ezekkel a gondolatokkal köszönti az olvasót a Családi ünnepeink című, 13 részes füzetsorozat legutóbb megjelent, mindenszenteket és halottak napját bemutató kiadványában.
A sorozatnak már hat száma jelent meg, ezek pünkösdöt, az adventet, karácsonyt, a nagyböjti időszakot, az anyák napját és Szent István király ünnepét ismertetik. A sorozat célja, hogy segítse a családokat igazi családegyházzá válni. A most megjelent, mindenszentekkel és halottak napjával foglalkozó füzet is a közös családi ünneplést, az egyház és a család kapcsolatát, az élet és a halál misztériumának megértését szeretné segíteni.
A Harmat Kiadó által gondozott kötet kapható az Új Ember Kiadó könyvesboltjában (1053 Budapest, Ferenciek tere 3), valamint megrendelhető a www.12kosár.hu weboldalon, ahol a sorozat többi, már megjelent darabja is elérhető.
hirek18.hu/Magyar Kurír ......................................... Vissza a fő oldalra