18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Nyertesek között a Kapocs Általános Iskola

Nyertesek között a Kapocs Általános Iskola
Lezárult az idei Cetelem Zöldsuli Program: összesen közel 100 általános iskola küldte be zöldítési terveit a pályázatra. Az internetes szavazás keretében valódi "klikkháború" bontakozott ki: rekordszámú, összesen 240.000 voks érkezett a sulikra. A 12 nyertes iskola feléről döntött a nagyközönség, míg a további díjazottakat a Cetelem és a National Geographic Magyarország munkatársaiból álló szakmai zsűri választotta ki. A pályázat, és így a félmillió forintos támogatás egyik boldog nyertese a Kapocs Általános Iskola.
Idén már egy tucatnyi általános iskola valósíthatja meg zöldítési álmait: lezárult a Cetelem Zöldsuli Program, a pályázat nyertesei egyenként félmillió forintból hozhatnak létre életteli, zöldellő suli udvarokat. A 2 budapesti és 10 vidéki nyertes a támogatásból a szeptemberi, ültetési időszakban alakíthatja ki az elképzelt, üde zöldfelületeket. Idén első ízben adják át az Ökotudatos Suli Különdíjat, amelyet az a pályázó nyert el, akinek a pályázatában a leghangsúlyosabban megjelenik fenntarthatóság. A különdíjas jutalma örökös National Geographic magazin előfizetés.
Az iskolák nem bízták a véletlenre: az internetes voksolás során összesen 240.000 szavazat érkezett a pályázatokra, ami jól jelzi, hogy a Zöldsuli Program igazi közösségi mozgalom, mely bevonja a szülőket, diákokat, tanárokat és barátokat egyaránt. Az ily módon kiválasztott hat győztes mellett a Cetelem és a National Geographic Magyarország munkatársaiból álló zsűri a pályázatok minősége, illetve a rászorultság figyelembevételével további hat iskolának ítélte oda a zöldítési támogatást.
A Kapocs Általános Iskola pályázata a zsűri döntésének köszönhetően bekerült a tucatnyi győztes közé, így a következő tanév kezdetén "nagy zöld átalakításon" fog átesni a suli udvar.
"Régi vágyunk volt, hogy az iskolánkhoz tartozó, sokáig kihasználatlan területet zölddé, barátságossá varázsoljuk. Fontos számunkra, hogy tanulóink szabadidejükben a friss levegőn, szép, egészséges környezetben tartózkodhassanak. A pályázati összeg felhasználásával lehetőségünk nyílik arra, hogy ezt az eddig kopár udvarrészt növényekkel népesítsük be, élettel töltsük meg" - mondta el a pályázat kapcsán Láda Erika a Kapocs Általános Iskola igazgatója.
hirek18.hu/Hanyecz Imre Double Decker PR & Consulting ............. Vissza a fő oldalra