18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Nyibaizmus

12 nap elteltével újra Németh Nyiba Sándor volt "teríréken"
a Krúdy Gyula Irodalmi Körben 2015. február 12-én. A Kéhli Vendéglő Szalonja zsúfolásig telt érdeklődőkkel. Többen vidéki városokból (Kecskemét, Tatabánya) érkeztek, meghallgatni a sokoldalú Németh Nyiba Sándort, a neves sportolót, zeneszerzőt, előadót, műsorvezetőt, aki most írói oldalát mutatta be.
Az estet
Kanizsa József, a Krúdy Kör titkára nyitotta meg, köszöntötte a vendégművészt és a megjelenteket. Nyitó számként Tálas Ernő, a Svéd Királyi Opera magánénekesének tenorja kápráztatott, majd az írót és NYIBAIZMUS c. könyvét, kötetlen beszélgetés formájában mutatta be Király Lajos, a Krúdy Kör elnöke.
A bemutatás szépen felépített, anekdotákkal fűszerezett, és Németh Nyiba Sándor életének minden területére kiterjedt ismertetés volt, gyermekkori csíntevésektől kezdve, a Nyiba név magyarázatán keresztül egészen megjelent könyvei, cd-i történetéig. A beszélgetést a költő saját megzenésített verseinek előadásával tette érdekessé, izgalmassá. Akik ismerték Sándort, azok is új történetekkel, életrajzi adalékokkal lettek gazdagabbak. További terveiről megtudhattuk, hogy ezer verset tartalmazó kötete készül.
Végezetül újra Tálas Ernőt hallgathattuk, majd Kanizsa József megköszönte az előadást, búcsúzott a vendégektől.
Írta és a videókat szerkesztette: Kreischer Nelly............ Vissza a fő oldalra