18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Ötletpályázat eredményhirdetése

"Szökőkutat Pestszentimrére!" Ötlepályázat eredményhirdetésére
került sor 2013. szeptember 13-án Pestszentimrén a Pintér Kálmán Szakorvosi Rendelőintézet előtti téren nagy számú gyermek és érdeklődő felnőtt jelenlétében.
A Pestszentimre Jövőműhely Egyesület pályázati kiírási határideje 2013. július 31-én zárult le és az eredményhirdetést minden korosztály - óvodás korúak, általános iskolások, középiskolások és felnőttek - vonatkozásában most tartották szeptember 13-án. Kellemes őszi napsütés fogadta a leendő okleveleseket, a helyezetteket és a kíváncsi érdeklődőket, akik a pályamunkák nagyított képeit is megtekinthettek a rendelőintézet falára feszített demonstráción.
A megjelenteket a rendezvény házigazdája, Teleki Sándor, a Pestszentimre Jövőműhely Egyesület (PJE) elnöke köszöntötte. Elsőnek - nyitányként - a Plugor Judit vezette Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola néptánc csoportját konferálta fel ugrálós táncuk bemutatására, majd az ünnepi szónoknak, Dr. Lévai István Zoltán alpolgármesternek adta át a mikrofont.
"Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan itt vagyunk, ilyen sok gyerek van itt, akik Pestszentimre jövőjét jelentik számunkra" - kezdte beszédét az alpolgármester.
Majd kijelentette, hogy "most jelen pillanatban a pestszentimrei városfejlesztési folyamatnak a részeként vagyunk itt ezen a rendezvényen, hiszen a Pestszentimre Jövőműhely Egyesület ennek a programnak a keretében vállalkozott arra, hogy Pestszentimre identitását felhasználva és kreativ eszközöket bevonva... egy gondolkodást koordináljon, amely Pestszentimre fejlődését egységes, harmonikus, rendezett képpé varázsolja."
Azután megköszönte, - kicsinyektől a szakemberekig - hogy részt vettek a pályázatban. Hangsúlyozta, hogy az Önkormányzat minden lehetséges eszközzel arra törekszik, hogy a tervből valóság legyen, megvalósuljon egy szökőkút beruházás is. Hiszen minden városkép központjában fontos, közösségépítő, találkozóhely egy ilyen szökőkút, amely Pestszentimre elmaradottságát is csökkenteni fogja, hogy ne legyen mostoha gyerek, amely elmaradottságot a régi pestszentimreiek nagyon jól tudják.
"Hajrá, Pestszentimre! Hajrá, Pestszentimre jövője" - zárta szavait alpolgármesterünk.
A dicséretben, oklevélben részesülőket és a helyezetteket Teleki Sándor PJE elnök szólította, akik az alpolgármestertől vehették át az elismeréseket.
Mellékelt videónkban jól követhetők az események.
vivere ............................................................ Vissza a fő oldalra