18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Pápai emlékvonat

Magyarországra érkezik a II. János Pál emlékvonat
A vonat a MÁV Nosztalgia Kft. jóvoltából szeptember 12-től 21-ig lesz megtekinthető a Magyar Vasúttörténeti Parkban, valamint ellátogat hazánk legfőbb egyházi központjaiba, Esztergomba és Székesfehérvárra is.

Az emlékvonatot a híres Ezüst Nyíl kormányzati motorvonat előfutója húzza majd, amely II. János Pál Pápa 1991. évi látogatása során a pápai delegáció utaztatásában működött közre.

A Lengyel Állami Vasutak munkatársai mélységes tiszteletük jeléül 2006. júniusában indították útjára az emlékvonatot Krakkó és
Wadowice - II. János Pál szülővárosa - között. A lengyel egyházfő jelmondatát (Totus Tuus, azaz Egészen a tiéd) oldalán viselő szerelvény a világon az egyetlen vonat, melyet megszentelt XVI. Benedek pápa. A szerelvény, eddig több mint 85 ezer látogatót vonzott. Az utasok komfortérzetét 152 kényelmes ülőhely és a kor multimédiás technológiai újításai biztosítják.

A megemlékezés keretein belül megtekinthetik a Szentatya életútjának főbb eseményeit bemutató filmet (Isten barátja), valamint a pápáról szóló kiállítást is - írja a cég közleménye.


Az emlékvonathoz kapcsolódó programokat az eseménynaptárban tekintheti meg.

Magyar Kurír .................................. Vissza a fő oldalra